Bujoreni va avea un transport în comun eficient, ecologic, rapid, modern și accesibil
Încă două investiții au fost aprobate, zilele trecute, în etapa a II-a a proiectului “Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”, etapă ce vizează dezvoltarea transportului public și în comuna Bujoreni. Contractele de finanțare au fost semnate zilele trecute de primarul Râmnicului, Mircia Gutău, pentru că, după cum se știe, Primăria municipiului este lider de proiect. Una din investiții, ce are o valoare totală de peste 4,46 milioane de euro, constă în achiziționarea a 15 microbuze electrice care vor deservi și comuna Bujoreni (în cadrul ADI Transport), montarea a 15 stații de încărcare electrică, precum și lucrările de branșare ale stațiilor. Cel de-al doilea proiect vizează investiții în sisteme de transport inteligente (ITS), adică tot ce înseamnă digitalizarea transportului public de persoane: soluții de taxare, inclusiv „e-bilete” sau „e-ticketing”; sisteme integrate de informare a călătorilor.
Nu pot să fiu decât recunoscător partenerilor noștri și colegilor mei din Primăria Bujoreni pentru această reușită. Prin implementarea acestor importante proiecte, vom asigura la Bujoreni un transport în comun eficient, ecologic, rapid, modern și accesibil. Rezolvăm astfel problema navetiștilor, a elevilor și a tuturor cetățenilor interesați din comună, oferindu-le o modalitate de deplasare ușoară între Bujoreni și localitățile componente. Comuna noastră este legată, ca traseu, de Călimănești, așadar acesta va fi traseul principal. Însă vom mai avea încă două trasee, către Bogdănești și Olteni – Malul Alb, iar în viitor le vom extinde în toate zonele din localitate.
“Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”, proiect finanțat în etape, așa cum spuneam, a fost depus în urma unei asocieri – ADI Transport – între Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăești, Călimănești, Vlădești, Băile Olănești, Mihăești, Ocnele Mari și Govora. Investiția vizează extinderea transportului de călători din Municipiul Râmnicu Vâlcea către localitățile învecinate și stațiunile balneare din județ, respectiv achiziția de autobuze nepoluante – electrice, care cuprind și stații de încărcare rapidă – pe traseu, respectiv stații de încărcare lentă.