ARESTAT pentru braconaj și deținere de arme de foc
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti și organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase, efectuează urmărirea penală într-o cauză penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj.
În fapt, probele administrate în cauză până la acest moment au stabilit că inculpatul Moşteanu Gheorghe deţine o armă de vânătoare fără a fi autorizat în acest sens, iar în noaptea de 03/04 august 2020, a practicat vânătoarea pe raza comunei Livezi, fără autorizaţie sau permis de vânătoare, folosind arma deţinută fără drept. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de organele de urmărire penală în data 04 august 2020, în posesia inculpatului au fost identificate cantităţi importante de carne de vânat din specia cervideu, precum şi muniţie şi unelte/obiecte folosite la tranşarea şi transportul vânatului.
La data de 05 august 2020, organele de poliţie judiciară au dispus reţinerea suspectului Moşteanu Gheorghe pentru o perioadă de 24 ore.
“În cursul zilei de 05 august 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj şi a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bălceşti, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Moşteanu Gheorghe, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Investigaţiile au fost efectuate de lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Vâlcea – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase şi Postului de Poliţie Livezi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, cu suportul tehnic-operativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.