PNL Vâlcea şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare

Joi, 10 noiembrie, la ora 17.00, la Sala Mare a Consiliului Judeţean, PNL Vâlcea şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.
lansare-pnl-1
Candidaţii au fost prezentaţi de cunoscutul crainic radio tv Vali Conea. Evenimentul a fost deschis de un cor de elevi care au intonat Imnul României. Evenimentul organizat de liberalii vâlceni a fost ceva diferit faţă de acţiunile de acest gen. O sală arhiplină, mulţi liberali din teritoriu fiind nevoiţi să stea în picioare sau pe unde au apucat, mai mulţi invitaţi ai societăţii civile care au venit să suţină public candidaţii liberali şi au vorbit auditoriului despre motivele pentru care fac acest lucru. Candidaţii cu care PNL Vâlcea a decis să intre în competiţia electorală sunt:
La Senat: Romulus Bulacu – de profesie inginer, Victor Popescu – inginer, Maria Irina Argeşeanu – jurist, avocat în prezent, Alexandru Dediu – jurist, primarul comunei Păuşeşti-Măglaşi.
buican
La Camera Deputaţilor, PNL Vâlcea deschide lista cu Cristian Buican – profesor, deputat în funcţie, urmat de Victor Stănculescu – jurist, avocat în prezent, Ion Bîzîc – jurist, fostul primar al oraşului Băbeni, Mihaela Andreianu – profesor, Alexandru Părduţ – economist, Gheorghe Vieru – profesor, Ilie Căpraru – jurist, avocat în prezent, Paul Ciprian Deaconu – medic stomatolog. Sub sloganul „România înainte!”, PNL Vâlcea i-a prezentat succint, pe fiecare în parte. Doar Romulus Bulacu şi Cristian Buican au vorbit celor din sală dar discursul liderului liberal a fost unul lung,interesant, incitant, plin de critici la adresa adversarilor din PSD. Liderul liberal a cerut mobilizare maximă a întregului active de partid pentru a putea stopa accederea la Guvernare a PSD: “Un partid ale cărui liste de candidaţi din toată ţara sunt pline d e urmăriţi penali, de condamnaţi, de oameni care au făcut rău societăţii”. Deputatul liberal, vicepreşedinte PNL, le-a cerut public primarului Mircia Gutău şi fostului primar Romeo Rădulescu să nu facă jocurile murdare ale PSD. Acest lucru este interesant în contextual în care actualul primar este membru PER care are proprii candidaţi la parlamentare iar fostul primar este deputat independent şi candidează independent pentru un nou mandat.

Traian GUMINSKI