Se constituie Consiliul Local la Alunu, comuna cu mai mulţi directori decât are primăria din Dublin

Marţi, 22 octombrie, prefectul Mihai Oprea a convocat şedinţa de constituire a Consiliului Local din Alunu.
Cristian Birăruţi, actualul primar va preda ştafeta de şef al primăriei fiului său, din cauză de incompatibilitate nemaiputând candida chiar el în vara trecută.
Încheie un mandat în care s-a îmbogăţit, având cel mai mare salariu dintre primarii vâlceni de comune.
Primăria Alunu a ajuns sub mandatul său să aibă aproape o sută de salariaţi şi 8 sau 9 directori. Baza de agrement, căzută în paragină are director, baza sportivă, un amărât teren de sport are director, căminul cultural, închiriat localnicilor la nunţi şi botezuri are director, maşina de gunoi defectă are director şi conducta de apă are director. Iar viceprimarul din Alunu are în organigramă dreptul la un consilier. Mai trebuia să aibă consilier şi femeia de servici.
Ei bine, acest post de consilier al viceprimarului e vînat de Cristian Birăruţi care s-a învăţat la banul public şi nu mai vrea la muncă în privat. Poate ajunge consilier la viceprimar pentru că fiul său nu-l poate angaja într-o funcţie de execuţie, dar viceprimarul are voie să-l ia consilier.
Alte miliarde vor fi aruncate pe fereastră, timp de 4 ani, din bugetul primăriei dacă îi reuşeşte planul.
Nu au majoritate cei din PSD şi nu pot să i-o asigure direct nici actualului vice, cel ce a fost calul de bătaie a lui Birăruţi în ultimii ani.
Mai au nevoie de un vot. De la un independent, de la cei de la AUR, poate chiar de la PNL dacă este adevărat zvonul că la bătaie sunt puşi 20 de mii de euro.
Nu ar fi prima sau ultima comună din judeţ sau din ţară în care se tranzacţionează voturi pentru postul de viceprimar.
Peste tot unde PSD sau PNL mai au nevoie de un vot, există această posibilitate.
În timpul ăsta, procurori plătiţi cu lefuri regeşti încearcă să-l trimită în instanţă pe un medic ca Nelu Tătaru. Nu au fost în stare să-l prindă cu bani grei în pandemie şi acum i-au făcut dosar pentru presupusă luare de mită în ouă şi găini.
În Alunu este vorba de bani buni, nu de găinării, pentru lefuri în care tai frunza la câini, stai pe un buget de multe miliarde şi dirijezi pe încredinţare directă banii aceloraşi două trei firme de casă.
Dar procurorii vedem că nu au timp de astfel de situaţii, nu puţine, iar cetăţenii se lasă manipulaţi uşor pentru că cine are puterea şi are şi banii poate manipula mereu în o zonă săracă! Culmea ar fi ca unii din Alunu să critice moldovenii că şi-au vândut votul la referendum!
Multă sănătate şi mult succes celor din Consiliul Local Alunu ce vor depune jurământul marţi şi-l vor şi respecta ad literam. (Traian Guminski)