Guvernul României a ajutat administraţia din comuna Cernişoara

Joi, 24 octombrie 2024, Dumitru Ciorâcă va fi investit pentru cel de-al doilea mandat ca primar al comunei Cernișoara.

„Sunt mulțumit de realizările din acești patru ani, chiar dacă doi dintre ei au fost marcați de pandemie, care a determinat o stagnare la nivel global. Cu toate acestea, am reușit să accesăm fonduri europene și guvernamentale, iar acest lucru a dus la creșterea confortului locuitorilor din Cernișoara”, a afirmat primarul comunei Cernișoara.
Edilul a făcut tot ce se poate spre a aduce bine pentru localnici. A apelat şi la Guvern, la premier, pentru sprijin. Peste 200 de elevi și preșcolari din comuna Cernișoara beneficiază în acest an școlar de o masă caldă la școală, prin un program derulat de primărie cu sprijinul financiar al Guvernului României. Primarul comunei, Dumitru Ciorîcă spun e că localitatea nu fusese inițial inclusă în programul „Masa caldă”, fiind eliminată de pe listă de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vâlcea. Edilul nu s-a lăsat păgubaș însă și i-a adresat o cerere prim-ministrului pentru ca localitatea sa să fie inclusă pe o listă suplimentară, reușind astfel să obțină această facilitate pentru elevii din Cernișoara.
“Am fost tăiați de pe lista inițială de la Inspectoratul Școlar, dar am fost incluși pe o listă suplimentară de la Guvern după ce am făcut solicitări în acest sens. Acum elevii primesc o masă caldă, iar mâncarea este foarte bună, hrănitoare, de nota 10. Cred că toți copiii din România ar trebui să beneficieze de această facilitate la școală”, mai spune edilul.
Părerea primarului este identică cu a presei locale ce susţine dreptul fiecărui copil la o masă caldă. Acest program urmărește îmbunătățirea stării de sănătate a elevilor, promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și, indirect, sprijinirea accesului și participării la educație. Prin asigurarea unei mese calde, programul contribuie la combaterea abandonului școlar, la creșterea concentrării și performanțelor elevilor, mai ales în comunitățile vulnerabile sau defavorizate economic. (T.G.)