Canalizarea este prioritară pentru comuna Mihăești

Este logic când locuiești atât de aproape de municipiul Râmnicu Vâlcea să vrei să ai alimentare cu apă și canalizare. Toți oamenii din Mihăești doresc acest confort.

Primarul Constantin Bărzăgeanu spune că problema canalizării este pe cale de a fi rezolvată: ”În ceea ce privește canalizarea, noi suntem una dintre localitățile rămase în master planul județului. În perioada 16 octombrie – 18 octombrie 2024 va veni în localitate o echipă pentru a evalua situația exactă a lucrărilor necesare. Proiectul de canalizare va fi realizat de Apavil cu finanțare prin POIM și, după ani de așteptări, avem confirmarea că va fi finalizat în curând.
Această lucrare reprezintă o investiție semnificativă pentru comuna Mihăești, fiind prevăzută înființarea rețelei de canalizare în întreaga localitate, pe toate străzile și ulițele. Localitatea nu are sistem de canalizare și acest proiect este un pas uriaș pentru comunitatea noastră. Până acum, nu am avut posibilitatea de a accesa alte proiecte sau axe de finanțare din cauza faptului că eram deja parte din acest proiect județean. Însă acum, cu finanțare asigurată, canalizarea va deveni o realitate pentru Mihăești”.

Primarul a mai adăugat că aceste proiecte, odată finalizate, vor veni în beneficiul locuitorilor, dar și al dezvoltării economice a comunei.
Schimbarea conductelor de apă și realizarea canalizării sunt doar o parte dintre proiectele esențiale pe care le are primăria în prezent, în diverse faze, pentru a transforma comuna Mihăești într-o localitate mult mai atractivă pentru investiții.(T.G.)