Tribunalul Vâlcea l-a scos de sub control judiciar pe Robert Schell

Primarul din Brezoi trăiește de mai mulți ani un coșmar. Acesta a trecut în formă agravantă săptămâna trecută când procurorii nu s-au mai mulțumit cu declarații, percheziții, suspiciuni și au solicitat control judiciar pentru Robert Schell. Marea parte a presei a susținut, pe bună dreptate, că orice trimitere în judecată a edilului din Brezoi cu acesta în arest sau control judiciar, arest la domiciliu, este ilogică și nu are sens juridic deoarece primarul a fost în toți acești ani liber să vorbească cu toate părțile din dosar, nu reprezintă pericol public și nici nu are de gând să fugă din țară pentru că putea face de mii de ori acest lucru.

O instanță de apel a Tribunalului Vâlcea a decis miercuri, 9 octombrie 2024, scoaterea de sub control judiciar a primarului de la Brezoi, Robert Schell.
Și șefa serviciului economic din primărie, Rodica Berbece, a fost scoasă de sub control judiciar.
Reamintim În urmă că acum o săptămână, edilul-șef de la Brezoi a fost suspendat din funcție pe o perioadă de 60 de zile și trimis sub control judiciar.
Pe numele celor doi s-a început urmărirea penală pentru obținere ilegală de fonduri în formă continuată, abuz în serviciu, angajarea cheltuielilor bugetare peste limitele creditelor aprobate și spălarea banilor în formă continuată.
Vă mai aducem aminte și că în octombrie 2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea și Direcția Generală Anticorupție (DGA) au făcut percheziții la Primăria Brezoi, acasă la Robert Schell, acasă la Rodica Berbece și la sediul unor societăți comerciale din Brezoi și din Râmnicu Vâlcea. Au ridicat teancuri de documente și au emis un comunicat prin care anunțau că s-a început urmărirea penală in rem (asupra faptei, nu asupra persoanelor) pentru prezumtivele încălcări ale legii mai sus menționate. De atunci și până în urmă cu o săptămână, peste acest dosar s-a așternut tăcerea. Cele mai multe dintre faptele pentru care este incriminat primarul au avut loc în anul 2015.

Traian Guminski