Vâlcea/ Activități de educație pentru promovarea integrității desfășurate cu persoanele participante la examenul de obținere a permisului de conducere

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat, în perioada 01.08.2024 – 30.09.2024, o serie de activități preventive cu persoanele participante la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere a autovehiculelor, instructori ai școlilor de șoferi auto din județul Vâlcea, precum și cu lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, care desfășoară activități de examinare, la aceste activități participând un număr total de 513 persoane.

Cele 11 activități au avut ca scop creșterea gradului de educație anticorupție în rândul cetățenilor, prin stimularea adoptării unei atitudini proactive de semnalare a eventualelor acte de corupție, dar și promovarea integrității la nivelul personalului MAI, formarea și dezvoltarea capacităților, atitudinilor și deprinderile necesare dezvoltării unui comportament integru.
Astfel, ofițerii de poliție ai DGA – SJA Vâlcea au purtat discuții libere cu persoanele participante la probele practice ale examenului de obținere a permisului de conducere pentru categoriile B, respectiv C, D și E, ocazii cu care au fost prezentate aspecte generale privind faptele de corupție și infracțiunile asimilate acestora, consecințele implicării în astfel de fapte, precum și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, încurajând sesizarea unor astfel de infracțiuni, prin utilizarea gratuită a sistemului Call-center anticorupție 0800.806.806, la care pot fi sesizate faptele de corupție în care sunt implicați angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.
În cadrul activităților preventive, ofițerii de poliție au fost sprijiniți de polițiștii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea.
Reamintim faptul că, la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, al cărui sediu se află în municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 95, în incinta Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, telefon 0250.703.129 și 0250.703.152, e-mail valcea.dga@mai.gov.ro.