Parc fotovoltaic în comuna Costești

Pe o suprafață de aproximativ 2500 de metri pătrați, la punctul Mlăci, se va construi un parc fotovoltaic. Acesta va ajuta comunitatea să producă curentul electric necesar localității, reducând astfel costurile locale.
Proiectul este parte a unui program național prin care se sprijină primăriile să devină mai autonome și mai puțin dependente de rețelele mari de electricitate. Investiția depășește un milion de lei, contractual proiect a fost semnat luni, 30 septembrie 2024, de către Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la Ministerul Energiei.
Comuna Costești nu este singura beneficiară a acestui program. Alte 25 de primării din toată țara au semnat și ele contracte similare. Valoarea totală a proiectelor semnate depășește 70 de milioane de lei, iar capacitatea totală instalată va fi de 10,31 MW.
Cu aceste proiecte, primăriile vor acoperi până la 79% din necesarul de energie pentru instituțiile publice – de la școli la iluminatul stradal. Aceste proiecte nu doar că vor reduce facturile, dar vor ajuta și la crearea de locuri de muncă pentru localnici. (T.G.)