Constantin Rădulescu (CJ Vâlcea): O nouă „viață”, pentru două școli vechi din Bunești și Ocnele Mari!

În recenta ședință a Consiliului Județean, de luni, 30 septembrie 2024, a fost aprobată preluarea, în domeniul public al județului Vâlcea, a unei clădiri în suprafața de 504 mp, situată în Comuna Bunești, în care a funcționat cândva o școală, dar și a terenului aferent acesteia, în suprafață de 4.980 mp, dar și Școala Buda, o veche școală care se află în ruine.

“Clădirea de la Bunești nu mai era utilă comunității locale, deoarece numărul copiilor din localitate a scăzut foarte mult în ultimii ani, însă va fi de folos DGASPC Vâlcea, instituție subordonată Consiliului Județean.
Răspundem astfel nevoii de spații, ca urmare a numărului mare de solicitări pentru preluarea vârstnicilor și a persoanelor cu probleme grave de sănătate, care nu au sau nu pot fi îngrijite de propriile familii. Vom renova și dota acest imobil, pentru a fi utilizat apoi ca sediu pentru un viitor centru de servicii sociale.
Și la Ocnele Mari vom oferi o nouă „viață” unei vechi școli, în care, după renovare, să putem organiza atât activități antrenante pentru elevi, cât și evenimente culturale adresate publicului larg.
Școala Buda și anexele acesteia, în suprafața totală de 254 mp, amplasată pe un teren în suprafață de 1.739 mp va fi, de asemenea, renovată și modernizată.
Am considerat a fi de datoria noastră să salvăm de la ruină aceste imobile, cărora comunitățile locale nu le pot da o nouă utilitate, și să creăm, prin renovarea lor, spații pentru noi proiecte socialeȚ, a precizat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.