Saltele ideale pentru dormitoare mici

Locuitul într-o casă mică devine din ce în ce mai popular. Apartamentele sau garsonierele cu dimensiuni reduse sunt tot mai des opțiuni ale cuplurilor sau ale persoanelor singure.

Deși există multe beneficii de a trăi într-un spațiu mic de locuit, cum ar fi facturi mai mici la energie și o mai bună gestionare a obiectelor și a zonelor de depozitare, una dintre cele mai mari provocări este găsirea saltelei ideale pentru un pat mic..

Beneficiile unui spațiu mic de locuit

Principalul beneficiu al locuirii într-o garsonieră, de exemplu, este că permite oamenilor să trăiască pur și simplu cu mai puține bunuri. Această alegere poate duce, de asemenea, la costuri mai mici pentru utilități, taxe și asigurări, deoarece aceste apartamente mici oferă confort, exact cum își dorește proprietarul.

Un alt beneficiu al locuirii într-o casă mică este că oferă o oportunitate de a deveni creativ, găsind soluții interesante de mobilare și depozitare. Deoarece spațiul este limitat, locatarii trebuie să fie atenți la ce articole aleg să păstreze și la modul în care aranjează mobila, pentru a maximiza spațiul disponibil. Acest lucru poate duce la soluții de design unice care nu ar fi posibile în case mai mari.

Provocările unei case mici

Una dintre cele mai mari provocări ale locuirii într-o casă mică este găsirea spațiului pentru dormit. Paturile tradiționale duble ocupă mult spațiu și pot îngreuna deplasarea liberă prin cameră. În plus, multe case mici nu au suficient spațiu pentru dormitoare spațioase, existând de exemplu opțiunea de a transforma mansarda în dormitor.

O altă provocare a locuirii într-o casă mică este că poate fi dificil să găsești mobilier care se potrivește corect în spațiu fără să te simți înghesuit sau aglomerat. Mulți proprietari optează pentru mobilier la comandă, care poate fi costisitor și consuma mult timp. În plus, este posibil ca unele piese să fie modificate sau demontate înainte de a putea trece prin uși sau ferestre, ceea ce adaugă un alt nivel de complexitate.

În cele din urmă, a trăi într-o casă mică înseamnă a face sacrificii atunci când vine vorba de anumite facilități, cum ar fi dușurile sau bucătăriile, care ar putea să nu aibă suficient spațiu pentru toate aparatele sau accesoriile necesare. Aceasta înseamnă că proprietarii de case trebuie să fie creativi în ceea ce privește modul în care își folosesc spațiul dacă doresc acces la anumite facilități fără a ocupa prea mult spațiu.

Salteaua ideală pentru o cameră mică

O cameră mică poate fi dificil de mobilat, mai ales când vine vorba de găsirea patului potrivit. Dimensiunea patului trebuie luată în considerare cu atenție pentru a vă asigura că se potrivește în dormitor, fără a ocupa prea mult spațiu.

Atunci când alegeți un pat pentru o cameră mică, dimensiunea este cheia. Măsurați cu atenție zona în care amplasați patul, încât să știți exact ce dimensiuni va avea.

Există cadre de pat customizabile, iar dimensiunile saltelelor sunt și ele foarte variate, pentru a se adapta cât mai bine cerințelor clienților care locuiesc în spații mici.

Un pat full-size sau queen-size poate fi prea mare pentru unele dormitoare așa că cel mai bine ar fi să optați pentru un pat twin, care necesită o saltea 140×190. În plus, dacă intenționați să utilizați camera în mai multe scopuri, având și un birou în dormitor, aveți nevoie de spațiu.

Transferul de mișcare este un aspect important atunci când alegeți o saltea pentru orice dormitor, dar mai ales în spațiile mici în care două persoane pot împărți același pat. Se știe că saltelele din spumă cu memorie sunt ideale pentru minimizarea transferului de mișcare, ceea ce înseamnă că mișcările unei persoane nu vor deranja cealaltă persoană în timp ce aceasta doarme.

De cele mai multe ori, un cuplu care împarte patul într-un dormitor mic, are dificultăți în identificarea celei mai bune saltele. Preferințele pot fi clar opuse : unul preferă o saltea tare, iar cealaltă persoană cu care împarte patul ar putea dori o saltea în care să se scufunde.

Există modele de saltele care oferă compromisul dorit: o jumătate moale si una tare este soluția ideală pentru cupluri, deoarece fiecare poate alege zona pe care o dorește. Saltelele ortopedice sunt o idee bună, pentru că oferă o susținere ideală a corpului pentru ambii parteneri.

Găsirea patului perfect pentru o cameră mică poate părea o sarcină imposibilă, dar există în magazinele online o mulțime de opțiuni disponibile în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

Luând în considerare spațiul alocat patului, constrângerile de dimensiune și potențialul de transfer al mișcării, oricine poate găsi salteaua ideală, chiar și în cazul unui dormitor mic.