Cinismul generalului Nicolae Ciucă copiat şi de unii parlamentari liberali

Generalul Nicolae Ciucă a avut grijă de leafa sa şi a soţiei şi de pensiile lor!
De armată nu l-a interesat nici cât a fost şeful ei, nici când a fost Ministrul Apărării, nici când a fost prim ministru şi nu-l va interesa nici când va ajunge, dacă va ajunge, preşedinte.
De peste 10 ani ofiţeri cu peste 40 de ani de serviciu militar nu au primit un leu la pensie în plus.Nu au primit nici acum cu noua lege şi recalculare.

În schimb, generalul Ciucă se laudă cu un cinism maxim că a reuşit să majoreze pragul de neimpozitare a pensiilor militare de la 2 mii de lei la 3 mii de lei.
În termeni reali fiecare militar aflat la pensie va câştiga prin această măsură 100 de lei. Cam cât promitea în 1989 din balcon un alt Nicolae care spunea mulţimii ce pornise Revoluţia că le va da la alocaţia copiilor 100 de lei.
Maxim cinism.
Copiat fără pic de gândire şi de unii parlamentari liberali. Doamna senator Mihaela Claudia Banu de exemplu a sponsorizat distribuirea pe facebook a acestui text:
“Respect pentru pensionarii militari! Plafonul lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat va fi majorat de la 2000 la 3000 de lei.
La solicitarea Partidului Național Liberal, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a propus publicarea unui proiect de OUG care va majora plafonul lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat de la 2000 la 3000 de lei.
Această măsură va aduce beneficii lunare pentru aproximativ 200.000 de pensionari din Armata și sistemul de siguranță și ordine publică, care vor beneficia de mai mulți bani în fiecare lună”.

Mai mulţi cât, doamna senator? La un impozit de 10% cât se pune pe pensii, ridicarea acestui plafon însemnă exact 100 de lei în plus la pensie. Atât. La Biroul dumneavoastră notarial un simplu divorţ cu acordul părţilor este taxat de 20 de ori mai mult!
Chiar credeţi că cei peste 200 de mii de pensionari militari vor vota cu PNL în schimbul unei amărâte de o sută de lei primită după 10 ani?

Traian Guminski