Comuna Stoeneşti are cel mai mic preţ la metrul cub de apă

Probabil nu doar din Vâlcea ci din întreaga Oltenie iar meritul este integral al primarului Gheorghe Dumbravă.
Primarul spune despre prețul scăzut al apei și canalizării în Stoenești, care este de doar 2 lei pe metru cub, unul dintre cele mai mici din țară. :„Poate că acest preț mic a supărat pe unii, dar în campanie cetățenii m-au lăudat pentru acest lucru” . El a menționat că există o presiune constantă pentru a preda administrarea sistemului de apă și canalizare către operatorul regional Apavil, care ar crește costurile pentru locuitori, prețul ajungând la 12 lei pe metru cub.
„Este o ambiție a mea să păstrez acest serviciu în administrarea consiliului local, pentru binele tuturor locuitorilor,” a subliniat Gheorghe Dumbravă. Cu toate acestea, dacă presiunile și reclamațiile continuă, administrația locală ar putea fi nevoită să cedeze acest serviciu: „Eu am promis cetățenilor că atâta timp cât voi fi în funcție nu voi semna pentru predarea sistemului, dar dacă reclamațiile continuă, nu vom avea altă opțiune.”
Primarul a mai adăugat că, în ciuda secetei din vara aceasta, Stoeneștiul nu a avut probleme cu aprovizionarea cu apă, locuitorii putând iriga grădinile și umple piscinele fără restricții. „Dacă predăm sistemul, acest consum se va reduce drastic,” a avertizat el. (T.G.)