Municipiul Drăgăşani se va dezvolta intensiv pe turism

Costinel Stoica, ales primar al municipiului Drăgăşani în 9 iunie 2024 îşi va începe primul mandat de primar luna viitoare. Bun cunoscător al situaţiei economice din Drăgăşani, dar şi al istoriei acestui oraş Costinel Stoica susţine că aducerea de investitori pentru relansarea unor industrii locale pare un vis frumos, dar mai mult utopic în condiţiile actuale.

“Am văzut recent ce de lume a venit la un festival de Jazz în Drăgăşani şi ştiu că zona, cu viticultură, cu l[caşele vechi de cult, cu cramele sale, are un potenţial foarte mare de dezvoltare pe zona turistică.
În Drăgăşani este cel mai mare cimitir evreiesc din Oltenia. Acest oraş a fost dezvoltat cândva şi cu ajutorul negustorilor evrei. Acum evrei nu mai sunt în Drăgăşani, dar cimitirul poate fi reabilitat, îngrijit, prins într-un circuit turistic. Ca şi multe alte case memoriale. În primăvara viitoare vreau să organizăm prima ediţie a festivalului “Florin Bogardo” în memoria acestui cântăreţ şi compozitor iubit de atâtea generaţii şi care s-a născut în Drăgăşani.
Putem face 3-4 festivaluri minim pe an, de profiluri diferite. În oraş şi împrejurimi, spaţiile de cazare arată o capacitate de maxim 5 sute de locuri dar acestea se pot înmulţi deoarrce sunt oameni care au proprietăţi în oraş, nu mai locuiesc aici şi le-ar amenaja şi prinde în circuitul hotelier, dacă ar vedea că este cerere.
Mulţi îmi spun că voi avea probleme cu majoritatea din Consiliul Local şi cu alegerea viceprimarului. Este adevărat că sunt 5 formaţiuni politice în Consiliul Local şi că PNL nu are decât 4 consilieri din 17, dar eu sunt un om optimist şi cred că toţi aceşti oameni iubesc Drăgăşaniul. Altfel plecau din el, migrau. Şi funcţionarii din primărie au calificări bune şi expertiză profesională. Există fonduri ce le putem atrage şi există posibilităţi de parteneriate cu agenţii care să se ocupe de aceste festivaluri. Primăria va face parteneriate şi cu presa pentru că este normal ca presa vâlceană să promoveze aceste zone. Cine va veni în Drăgăşani ca turist, va putea petrece un week-end interesant, cu muzică, mâncare tradiţională, degustări de vinuri. Şi legea recentă promovată de deputatul Cristian Buican, legea privind punctele gastronomice va fi atractivă pentru multe gospodării locale şi din comunele limitrofe.
Eu cred că oraşul are această şansă şi că peste 4 ani va fi deja ancorat bine pe harta evenimentelor şi agenţiilor de turism”, ne-a spus Costinel Stoica.

Traian Guminski