Ordin de protecție împotriva unui agent de poliție! Violență, amenințări, șantaj și distrugere împotriva unei femei

Ordin de protecție împotriva unui agent de poliție dintr-o comună vâlceană, după un conflict violent cu o femeie. IPJ Vâlcea a emis un ordin de protecție provizoriu împotriva șefului de post, iar ca măsură complementară polițistului i s-a ridicat arma din dotare.

“La data de 4 septembrie a.c., Poliția municipiul Drăgășani a fost sesizată prin plângere scrisă, de către o femeie, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 35 de ani, ar fi exercitat asupra acesteia și bunurilor sale, acte de violență, amenințări, șantaj și distrugere._

Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză este agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează verificări, ancheta penală fiind preluată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

De asemenea, față de agentul de poliție a fost emis și un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

Comanda I.P.J. Vâlcea a dispus, prin Biroul Control Intern și Poliția municipiului Drăgășani, declanșarea de verificări cu privire la polițistul în cauză, urmând a se dispune măsuri în consecință.

Totodată, acestuia i-a fost retras armamentul și dreptul de a conduce autospecialele de poliție.

Facem precizarea că instituția noastră are toleranță zero față de abaterile de la litera legii, context în care conducerea I.P.J. Vâlcea a sprijinit si va sprijini în continuare instituțiile implicate în derularea anchetei în cauză”, au comunicat polițiștii vâlceni.