Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea: Rolul analistului de intelligence în contextul dezvoltării inteligenței artificiale

Vineri, 6 septembrie 2024, de la ora 15.00, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Vâlcea va fi gazda unui eveniment deosebit, prilejuit de lansarea cărții „Rolul analistului de intelligence în contextul dezvoltării inteligenței artificiale”, scrisă de Andreea Alexandra Dincă, licențiată în Drept, Studii de Securitate și Relații Internaționale Europene, cu specializarea în Studii de Securitate și un masterat în Științe Penale – Criminalistică și Administrație publică europeană.

Cartea aduce în prim-plan o tematică extrem de actuală și relevantă în societatea modernă, acoperind aspecte esențiale privind intersecția dintre analiza de intelligence și inteligența artificială. Deosebit de importantă în contextul evoluției tehnologice accelerate, lucrarea propune o abordare clară și argumentată a impactului pe care noile tehnologii îl au asupra procesului de analiză și interpretare a informațiilor.

Prin intermediul cărții sale, Andreea Alexandra Dincă își propune să ofere cititorilor o perspectivă de cunoaștere și înțelegere a modului în care rolul analistului de intelligence se redefinește în era digitală și cum poate contribui la adaptarea și îmbunătățirea proceselor de luare a deciziilor.

„În era digitală, analistul de intelligence joacă un rol esențial în dezvoltarea inteligenţei artificiale (IA). Acesta contribuie la definirea şi evaluarea obiectivelor strategice, asigurând că IA este utilizată în mod etic și eficient. Prin colectarea şi analizarea datelor, analistul identifică amenințările și oportunităţile, sprijinind deciziile informate. De asemenea, colaborează cu experți tehnici pentru a crea modele predictive şi soluții inovatoare, integrând cunoştinţele din diverse domenii. În final, analistul de intelligence este un facilitator crucial în adaptarea și implementarea tehnologiilor emergente, contribuind la siguranța și progresul societății”, scrie Andrea Alexandra Dincă.

Evenimentul editorial de la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Vâlcea, moderat de istoricul Andrei Popete Pătrașcu, reprezintă o oportunitate pentru pasionații de tehnologie digitală, cercetare și domeniul intelligence de a interacționa direct cu autoarea cărții și de a explora temele abordate în lucrarea semnată de Andreea Alexandra Dincă.

Nu ratați șansa de a participa la această lansare de carte specială, recomandată de Editura Pim, de la Iași, și de a descoperi perspective inovatoare asupra evoluției intelligence-ului în era digitală!