Analiză politică! De ce nu aş vota pentru Claudia Banu dacă aş fi liberal!

PNL îşi va desemna candidaţii la alegerile parlamentare din Vâlcea prin un vot intern, adică în baza unei competiţii, la finalul acestei săptămâni.
Rareori ne-am dat cu părerea despre ce ar trebui să facă un membru de partid la nişte alegeri interne.
În cazul doamnei senator Claudia Banu, prima femeie din judeţul Vâlcea ce a ajuns în această funcţie şi care, cum este şi normal, a prins gustul borcanului cu miere şi mai vrea o dată, o vom face!
Cu tot respectul ce-l purtăm feminităţii domniei sale.

Dacă aş fi preşedinte de organizaţie locală a PNL, adică primar în funcţie sau om care am candidat la această funcţie de primar, aş spune că doamna senator a vrut, dar atât a putut. Nu a adus direct sau indirect un leu administraţiilor locale din judeţ. Nu a sprijinit sectorul privat mediu, deşi de nenumărate ori liberali cu firme i-au cerut să depună o iniţiativă de eliminare a CASS-ului pe impozitul pe dividende şi chirii. Nu s-a implicat declarativ şi mediatic în lupta din alegerile locale aşa cum a făcut-o deputatul Cristian Buican. Doamna senator nu poate aduce voturi din pătura sub medie a judeţului. Iar Vâlcea are o mulţime de oameni cu salarii minime şi pensii mici.

Recent, într-un ziar local, într-un interviu amplu, doamna senator repeta că susţine cota unică de impozitare.
Păi, poate pentru că domniei sale, care deţine o afacere super profitabilă i se pare normal ca şi cel bogat şi cel sărac să fie taxat şi impozitat procentual la fel!
Doamna senator nu a experimentat niciodată traiul pe salariul minim şi nici nu ştie ce bătăi de cap are un antrepenor mic.
În acelaşi interviu doamna senator vorbeşte despre muncă, dar o dată în 4 ani nu a avut curajul de a solicita viceprimarului Virgil Pîrvulescu, colegul ei de partid, să meargă şi el la servici pentru sacul de bani primit lunar de la râmniceni.
Dacă aş fi liberal, pur şi simplu nu aş avea ceva împotriva doamnei Claudia Banu,dar aş simţi că încă un mandat de senator este prea mult şi că eu ca liberal, şi PNL ca organizaţie, nu ar avea un câştig din această alegere!

În final ne îndreptăm speranţa că liberalii vâlceni vor găsi soluţiile cele mai bune pentru toţi râmnicenii şi vor prezenta la alegerile din 1 Decembrie candidaţi ce merită atenţia electoratului!

Traian GUMINSKI