“Asta-i România” a ajuns la Galicea

Echipa uneia dintre cele mai îndrăgite emisiuni TV din România – “Asta-i România” a ajuns în una dintre cele mai frumoase localități din Vâlcea, Galicea.

Prezentatorul emisiunii, Mihai Ghiță, a făcut o descriere frumoasă pentru comuna păstorită de Alexandru Mărăcine: “O comună din Vâlcea considerată a fi una din așa numitele zone albastre, niște regiuni absolut fascinante, în care oamenii reușesc să foie sănătoși și activi până la vârste de peste 100 de ani. Aceste sate uitate de lume au ajuns în atenția specialiștilor care au în vedere elaborarea unei hărți a longevității”.
Reporterii de la Kanal D au ajuns la mai mulți oameni din Galicea care au peste 90 de ani. Toți au explicat care sunt secretele unei vieți lungi, o viață sănătoasă, multă muncă, odihnă la timpul potrivit.
“În comuna noastră trăiește cel mai vârstnic veteran de război din lume, are 111 ani. Mai avem încă două personae centenare. Avem 126 de personae între 80 și 85 de ani și peste 85 de ani 111 persoane”, a spus în cadrul emisiunii edilul Alexandru Mărăcine.