Simona Bucura Oprescu este un ministru cu frigiderul umplut zilnic de pensionarii victorioşi!

Din toate apariţiile media din ultima perioadă orice român înţelege că doamna deputat, ministru, mare lider la femeile social democrate şi mai nou susţinătoare a domnului Marcel Ciolacu (în tentativa sa de a ajunge primul preşedinte al României) habar nu are ce este cu pensiile.
Doamna ministru spune că pensiile nu scad, dar asta este o minciună crasă pentru că nominal o pensie pe care a blocat-o prin această reformă, adică nu va mai primi nicio indexare şi majorare în următorii ani deoarece la recalculare ea trebuia să fie mai mică, scade ca putere de cumpărare zi de zi.
Doamna ministru spune că legea a reparat inechităţi. Şi asta este o minciună. Ea va crea alte inechităţi. Un om, să spunem, primeşte acum o decizie şi i se spune că pensia sa de 7 mii lei rămâne în plată, deşi ar trebui micşorată la 5 mii lei. Dar cineva care iese la pensie după 1 septembrie cu aceeaşi vechime şi de la acelaşi loc de muncă şi cu aceleaşi contribuţii ca cel care acum are pensie 7 mii lei va primi doar 5 mii lei. Aşa-i, doamna ministru? Nu înseamnă că veţi crea noi inechităţi? Cu miile de oameni care au făcut serviciu militar sau au lucrat în armată ca militari angajaţi nu vă ştergeţi acum pe jos podelele din sediile de lux ale partidului? Că atât valorează pensia lor. Cât un mop.
Ce aţi reuşit, doamna ministru, să faceţi cu pensiile speciale?
Nu este cinism şi bătaie de joc că raportul dintre cea mai mică pensie a unui magistrat (judecător de Judecătorie – 3.710 euro/lună) și pensia medie pe economie (394 euro/lună) este de 10 la 1 şi că raportul dintre cea mai mare pensie a unui magistrat (procuror general – 10.000 euro/lună) și pensia medie pe economie este de 25 la 1?
Doamna ministru a spus, la congresul PSD, că reforma pensiilor este o “mare victorie pentru fiecare pensionar” şi este de părere că “pe Marcel Ciolacu îl vor face preşedinte românii şi implicit pensionarii”.
Dacă Marcel Ciolacu va ajunge preşedintele României, va fi meritul celor care l-au făcut preşedinte şi pe Iohannis, dar şi pe Băsescu, şi nu va avea nicio legătură cu votul.
Cât despre victoriile pensionarilor, doamna ministru ar trebui să veniţi puţin prin Vâlcea. V-am duce în casele a zeci de pensionari din urban şi rural să vedeţi cum îşi trăiesc victoriile.
Să ştiţi că în viaţă şi în politică există un lucru care nu are nicio legătură cu pregătirea profesională sau capacitatea intelectuală. Este vorba despre bunul simţ.
Un om poate nu ştie cât de deştept este cel din faţa sa, cât de citit, avut, cult sau pregătit profesional. Dar orice om vede bunul simţ. Şi vede şi nesimţirea, doamna ministru. Şi cel mai tare deranjează nesimţirea cinică!

Traian GUMINSKI