UPDATE FOTO: Liderul clanului Boceanu, condamnat la 12 ani de închisoare, prins la Rm. Vâlcea!

UPDATE: Conform IPJ Vâlcea, bărbatul de 39 de ani, a generat conflictul, lovindu-l cu o sticlă în zona capului pe un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Serviciul Investigații Criminale, Poliția municipiului Vâlcea, Luptători SAS Vâlcea au participat ieri, miercuri, 21 august 2024, la un eveniment anunțat în urma unui apel la 112, cu privire la un conflict ce a avut loc la foișoarele de lângă lacul Ostroveni. Surpriza a fost că, la apariția polițiștilor, unul dintre bărbați, martor la incident, a încercat să fugă și a sărit în lac. Acesta fost imobilizat și condus la sediul IPJ Vâlcea de polițiștii vâlceni, bărbatul fiind identificat ca fiind Lucian Boceanu, liderul rețelei din Câmpulung.

Liderul clanului Boceanu a primit pe 29 noiembrie de la Curtea de Apel Piteşti o pedeapsă de 12 ani şi 10 luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi spălare de bani.

Ca şi Cătălin Cherecheş, el a reuşit însă să fugă din ţară, deşi se afla sub control judiciar. Boceanu a fost dat în urmărire generală din 29 noiembrie. În acea zi, imediat după pronunţarea condamnării definitive, poliţiştii au mers să-l ridice şi nu l-au mai găsit acasă. La scurt timp, au fost trimise, către Poliția de Frontieră și Direcția de Pașapoarte, ordine de interzicere a părăsirii ţării.

“Frații Boceanu au fost judecați în libertate în România, deși au obținut profituri de milioane din euro din proxenetism. Trebuie spus că Dafinel, Ion și Lucian Boceanu sunt proxeneții din Câmpulung care au traficat-o pe Mihaela Miloiu, tânăra prostituată de 18 ani din comuna Godeni ucisă cu bestialitate acum șapte ani și jumătate. Cazul Mihaelei Miloiu a apărut în numeroase ziare din Europa”, scrie financiarpress.ro.

Polițiștii vâlceni l-au încarcerat pe liderul clanului la Penitenciarul Mioveni.

“Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea, a polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și ai Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea” – IPJ Vâlcea.