17-18 august – Ziua Comunei Cernișoara

La finele săptămânii va avea loc cea de-a treia ediție a “Zilei Comunei Cerni;oara”. Este de fapt un eveniment ce se va desfășura sâmbătă, 17 august și duminică, 18 august 2024, pe izlazul comunal din satul Modoia. Primăria, împreună cu Consiliul Local Cernișoara, au pregătit un program special pentru a celebra comunitatea și valorile sale.

Primarul comunei, Dumitru Ciorîcă: „Acest eveniment este modul nostru de a mulțumi fiecărui membru al comunității pentru sprijinul și colaborarea lor. Vă așteptăm pe toți, sâmbătă și duminică, să ne bucurăm împreună de sărbătoarea comunei noastre”.

Manifestarea va începe sâmbătă, cu o serie de spectacole ce vor aduce pe scenă ansambluri folclorice și artiști locali.
Duminică, 18 august, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, începând cu ora 13:00. Un moment special va fi dedicat cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, cărora primăria le va oferi diplome și premii în semn de recunoștință pentru exemplul pe care îl oferă comunității.
După festivitatea de deschidere, la ora 14:00, va începe un spectacol artistic deosebit. Ansamblul Folcloric „Rapsodia Vâlceană” și formația „Cristal 2000” vor aduce pe scenă melodii și dansuri tradiționale, iar localnicii vor putea urmări și reprezentații ale formațiilor „Mugurașii” din Copăceni, Școala Amărăști din Cernișoara, „Cernișorencele” – grupul feminin de dansuri populare, „Doina Oltului” din Călimănești și „Floricica” din Costești.
Pe lângă spectacolele artistice, evenimentul va oferi și ocazia de a promova tradițiile locale, cu ajutorul soliștilor Daria Ștefan, Bianca Strigoiu, Stoica Eduard-Ștefan și Roșianu Andrei, care vor încânta publicul cu interpretările lor. (T.G.)