Veste bună de la Olănești – vin banii pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Locuitorii Orașului Olănești au primit o veste excelentă din partea conducerii administrative a localității, vin banii pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare. Lucrările de extindere a rețelelor din satele Cheia și Olănești au demarat acum aproape zece ani dar ghinionul i-a lovit pe oamenii care locuiesc în aceste zone, în condițiile în care firma care a câștigat licitația a dat faliment.

“Am avut ghinion, s-a trecut prin toate procedurile iar firma care a câștigat licitația a început lucrările, a spart străzile conform proiectului Ulterior, din lipsă de fonduri firma a intrat în faliment. Ghinionul nostru a fost și mai mare având în vedere că o parte dintre străzile sparte la Cheia erau asfaltate. Noi nu am mai putut să primim banii pentru proiect. SC Apavil a continuat o parte din lucrări, dar nu avea tot ce trebuia în cadrul proiectului”, spune primarul de la Olănești, Sorin Vasilache.
Anul trecut, UAT Olănești, alături de Consiliul Județean Vâlcea și SC Apavil a reușit să acceseze alte fonduri pentru terminarea extinderii rețelelor.
“Am căutat împreună o altă sursă de finanțare și în 2023 am reușit să facem rost de bani necesari pentru terminarea lucrărilor. Este vorba despre 2 milioane de euro. Este vorba despre întreaga rețea de apă și de canalizare care mai este de făcut în cele două sate”, completează primarul de la Olănești. După ce s-au organizat deja două licitații pentru desemnarea unui constructor, primarul Vasilache speră ca cea de-a treia să fie cu noroc.