Liceul Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea: Un nume…Erasmus+, o nouă viziune a elevilor de liceu către viitor!

https://youtube.com/shorts/VQrFg0F2aa0?feature=share

Liceul Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea a implementat un astfel de proiect vizionar, în domeniul Resurse Naturale și Protecția Mediului, tocmai pentru a schimba percepții, pentru elevi să se dezvolte pe plan personal și pe plan profesional.

Proiectul Erasmus+ cu nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000128117, finanțat de Uniunea Europeană, a început cu un flux în mobilitate în Portugalia, Montijo, iar ultimul flux petrece trei săptămâni de practică în Paphos, în perioada 22 iulie-9 august 2024.
În perioada mobilității petrecută în Paphos, Cipru, elevii Liceului Tehnologic Forestier au avut șansa să-și pună în valoare cunoștințele învățate făcând practică. Pe parcursul celor trei săptămâni copiii și-au dobândit anumite abilități de colaborare, cum ar fi, de exprimare creativă şi de auto-evaluare, competențe, cunoștințe noi. Câteva dintre competențele proiectului ce vor fi atinse de flux sunt legate de teoria și practica specifică domeniului forestier, își vor îmbogăți cunoștințele despre activitatea de protecție, conservare, îmbunătățire și valorificare a fondului forestier, de asemenea și cunoștințe despre tehnologiile de întreținere și îngrijire a mediului, precum lecții și practică despre și cu amenajarea spațiilor verzi în diferite locații din mobilitate.

Programul celor trei săptămâni a fost stabilit de către instituție, de către coordonator, prof. ing. Răcășan Remus și agentul economic, pentru a urmări fiecare obiectiv să fie implementat și realizat cu succes.
O experiență inedită pentru elevii Liceului Tehnologic Forestier, de care nu vor uita niciodată și de asemenea vor fi mai bine pregătiți pentru o meserie de viitor, nu doar pe plan local, în țară cât și în Europa.

Spre finalul lunii august va avea loc conferinţa de închidere a proiectului și de asemenea un nou început de drum, un alt proiect Erasmus+, ce se va desfășura în anul școlar 2024-2025.
Impactul Erasmus+ a întrecut orice așteptări, drept dovadă educația stă la baza oricărei societăți bine dezvoltate. Apropierea culturilor internaționale, învățarea relaxată, experimentarea proprie, suportul acordat persoanelor dezavantajate sunt pilonii de bază pentru o schimbare pozitivă în lume.
(ing. prof. Staicu Gabriela, director Liceul Tehnologic Forestier)