Cum ar putea susţine politicienii vâlceni pe Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea!

De undeva trebuie să pornească şi de ce nu ar pleca ideea din Vâlcea. Toţi iubitorii sportului din România au fost revoltaţi de modul în care au fost dezavantajate gimnastele noastre la Olimpiada de la Paris.
De aceea gestul premierului Marcel Ciolacu a fost unanim acceptat şi de adversarii politici care consideră că premierul a luat o decizie corectă. Nu este vorba de decizia, putem să-i spunem politică cumva, de a nu participa la ceremonia de închidere a jocurilor Olimpice.
Ci, de una, probabil mai greu de luat, dar mai importantă. O decizie care dă speranţe fiecărui român tratat nedrept.
“Sabrina și Ana Maria, aveți alături o întreagă națiune pentru care munca și lacrimile voastre sunt mai de preț decât orice medalie, indiferent din ce metal prețios ar fi! Și vă asigur că statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește premiile, ca pe niște medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteți pentru noi toți!”, a transmis Marcel Ciolacu.
Nu ştim, câte agenţii de presă au prelut ştirea, dar bănuim că dacă cele două gimnaste vor fi declarate cetăţean de onoare de un număr mare de localităţi.
Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au legături emoţionale cu toţi românii care le-au ţinut pumnii şi le-au urmărit evoluţiile.
Edilii din Vâlcea, poate chiar preşedintele CJ, ar putea demara procedurile ca cele două sportive să fie declarate cetăţeni de onoare a comunelor şi oraşelor din judeţ. Cu siguranţă se vor ralia şi alte administraţii locale şi judeţene din ţară. Cum ar fi ca presa să relateze că două gimnaste atât de tinere au devenit cetăţeni de onoare a sute de localităţi?
Ulterior, credem că întregul lot olimpic de gimnastică ar putea fi invitat la marile evenimente sportive din Vâlcea şi din alte judeţe.
Este important ca generaţiile următoare să nu renunţe, este important ca tinerele şi tinerii din ţara noastră să facă sport, să facă gimnastică şi să ştie că arbitrii îţi pot fura din note, că poate poţi să fi deposedat brutal de o medalie meritată, dar ai tăi te vor susţine mereu şi peste tot când ai dreptate şi munca ta a dat rezultate clare!
Indiferent de vârsta ce o ai, atunci când lupţi pentru ridicarea tricolorului, cei născuţi sub acelaşi steag cu tine îţi sunt alături!

Traian Guminski