După gratii pentru infracțiuni în trafic

Un bărbat a fost reținut de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești pentru comiterea infracțiunilor la regimul rutier.

În fapt, la data de 30 iulie a.c., în jurul orei 23:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești au depistat pe DJ 703G, în localitatea Berislăvești, un autoturism condus de către un bărbat, de 57 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, în vederea reclotării probelor biologice din sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Astfel, în urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în vederea luării unei măsuri legale care se impune față de acesta.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județan Vâlcea.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.