Traficul de pe Valea Oltului se deschide pe 9 august! Ce restricții noi pot apărea după această dată

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au susținut o conferință de presă miercuri, după verificarea lucrărilor la șantierul de pe Valea Oltului, zona Boița.

“Vestea bună vine din partea constructorului, anume că ne vom încadra în termenul lucrării. Avea dreptate domnul ministru, dar și constructorul, atunci când precizau că nu se poate executa lucrarea pe timp de noapte, pentru defrișarea zonelor și pentru drumurile de acces. Nu a fost o perioada plăcută nici pentru cei care nu au putut folosi ruta această timp de o lună. Dar iată că după o perioadă în care în decursul anilor premieri și miniștrii au făcut referiri la Autostrada Sibiu – Pitești, acum din vis devine realitate. Componenta Coridorului 4 Paneuropean Rin-Dunăre, care deservește și România, este un proiect asumat care prinde contur în urma deciziei luate de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, pe care îl felicit. (…) Sper să ne ajute și vremea în acest sens. Este unul din cele mai grele și mai complexe șantiere de lucru de după Revoluție prin care se deschid noi fronturi de lucru, un exercițiu util și din perspectiva rutei Comarnic- Brașov, o investiție la fel de mare, așteptată de români”.

“Progresul de la 50%, cam unde eram săptămâna trecută, suntem aproape de 75%, deci suntem în grafic. Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulaţia. N-am niciun fel de motive în acest moment, nici eu, nici domnul director Pistol, nici ceilalţi colegi să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la aceste procente de 75%”, a precizat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Sorin Grindeanu a mai spus că după deschiderea circulaţiei ar mai putea fi restricţii doar pe acele porţiuni de trei benzi, să se închidă una dintre ele dacă e nevoie.