De ce îl vor vota foştii militari pe Constantin Mazilu în Parlament
Deputatul Constantin Mazilu se apropie de finalul celui de al doilea mandat al său! A fost ales de două ori pe sistem uninominal, dar acum este nevoit să învingă sistemul absurd al votului pe listă, acela unde partidele mari au mereu prima şansă!
Indiferent de viitorul său politic, a făcut ceea ce trebuia să facă si o mai face încă. El luptă acum pentru eliminarea unei inechităţi din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, care face foştii militari în termen sau militarii cu termen redus să nu beneficieze de niciun drept bănesc la calcularea pensiilor pentru durata legal stabilită, concentrării, mobilizării sau prizonieratului. „Toate aceste perioade nu sunt luate în considerare la stabilirea stagiului de cotizare, conform legii în vigoare. Parlamentul mi-a respins, recent, proiectul de lege al cărui unic iniţiator sunt, prin care militam pentru amendarea Legii nr. 263/2010 şi eliminarea acestui inconvenient. Şi asta, în principal, din cauza avizului negativ al guvernului, conform căruia această propunere legislativă ar duce la creşterea numărului de persoane care beneficiază de pensie anticipată, cu efect direct atât asupra scăderii vârstei de pensionare, cât şi asupra efortului financiar, ce nu ar putea fi estimat în prezent”, a precizat, pe marginea acestui subiect, parlamentarul PMP.
Mazilu a intervenit şi la premierul Dacian Cioloş, solicitându-i să-i comunice câţi români ar urma să beneficieze în urma înlăturării nedreptăţii amintite şi care ar fi efortul financiar la nivel naţional. Liderul PMP Vâlcea i-a cerut şefului Guvernului să explice „cum ar fi posibil ca un prizonier de război să fi putut plăti statului român contribuţiile sociale din carcera străină?” şi „cum îşi poate imagina cineva că prizonierul ar fi stat captiv din lipsă de ocupaţie?”. „Şi faptul că, pe principiul contributivităţii, acei soldaţi primeau solde, iar serviciul militar era obligatoriu pentru toţi cetăţenii români, indiferent de sex, îndeplinindu-se în diferite forme, în România comunistă, sunt alte două argumente solide, pe care actualul guvern le respinge”, spune deputatul vâlcean, deloc dispus să renunţe la modificarea legislativă pe care a propus-o.