FOTO: Evaluare a pagubelor produse de inundații în județul Vâlcea

În perioada 16-18 iunie 2023 județul Vâlcea a fost afectat de fenomene meteorologice extreme. Ca urmare a cantităților mari de apă acumulate în urma ploilor abundente au fost afectate mai multe localități din județul Vâlcea. Reprezentantul Guvernului în județul Vâlcea a fost alături de vâlcenii afectați de inundații și de echipele de intervenție și pe parcursul acestor zile.
Astăzi, 19 iunie 2023, echipe mixte formate din reprezentanții Instituției Prefectului județul Vâlcea, Consiliului Județean Vâlcea, Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea s-au deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor. Prefectul județului Vâlcea, domnul Mihai Oprea, alături de directorul interimar Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, doamna Miroiu Elena au discutat, astăzi, cu o parte dintre primarii localităților afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile.

“Am fost mobilizați la capacitate maximă și în aceste zile, în zonele cu probleme, acolo unde au fost inundații, alunecări de teren, căderi de arbori sau gospodării inundate. De asemenea, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Secției de Drumuri Naționale Vâlcea, Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea au fost prezente, ori de câte ori a fost nevoie, în zonele cu probleme.
În calitate de prefect al județului Vâlcea am o legătură strânsă cu toate instituțiile statului de pe raza județului Vâlcea. Sunt informat permanent, cu tot ceea ce se întâmplă în județul nostru, pentru a lua cele mai bune decizii în folosul oamenilor. S-a intervenit prompt de fiecare dată. Pentru mine nu există zi liberă, minivacanță sau concediu. Este datoria mea să fiu alături de cetățenii vâlceni atunci când au nevoie.
Am evaluat, astăzi, în câteva localități, efectele lăsate de inundațiile din aceste zile, urmând ca în cel mai scurt timp să avem o imagine de ansamblu a pagubelor produse. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea vă asigur de faptul că se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.” a declarat prefectul județului Vâlcea, domnul Mihai Oprea.