Primăria Tetoiu pregăteşte o nouă ediţie a Festivalului “Goana după Fluturi”
Joi, 20 aprilie, l-am găsit pe primarul Viorel Herăscu şi salariaţii primăriei Tetoiu într-o şedinţă oarecum tehnică.
Primăria Tetoiu va trebui să facă faţă în perioada următoare la organizarea, deloc simplă, a două evenimente importante, iar edilul caută soluţii pentru a face faţă cheltuielilor financiare legate de aceste acţiuni.
“Luna viitoare, pe 21 mai, este ziua comunei noastre. Oamenii aşteaptă să organizăm ceva frumos, dar între timp preţurile au crescut şi tarifele muzicienilor şi combustibilul şi preţul alimentelor. Noi anul trecut am prevăzut un buget pentru această acţiune trebuie să ne încadrăm în el. Cea mai mare provocare este însă organizarea ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Dramaturgie “Goana după Fluturi”. Acesta va avea loc în perioada 15-18 iunie. Ca de obicei se vor implica şi Consiliul Judeţean Vâlcea, Teatrul Anton Pann şi Primăria Râmnicu Vâlcea, dar avem şi noi partea noastră de contribuţie financiară.
Sâmbătă, 17 iunie, vrem să aducem Teatrul Ariel să prezinte un spectacol la noul nostru Cămin Cultural. Trebuie să asigurăm transportul şi masa actorilor, a invitaţilor la acţiunile de la casa memorială a lui Bogdan Amaru, transportul pentru unii membrii ai juriului pentru că este un juriu, un concurs la care trimit texte dramaturgice foarte mulţi autori tineri şi cele mai bune din ele sunt premiate. Vin mulţi oameni de valoare din Teatrele din România şi la slujba de pomenire a lui Bogdan Amaru, dar şi să vadă casa memorială din satul Budele”, ne-a precizat primarul Viorel Herăscu.
În acelaşi timp, cu organizarea evenimentelor culturale, cei din primăria Tetoiu au în derulare şi activităţile curente legate de proiectele edilitare importante pe prim plan fiind finanţarea pentru racordurile la reţelele de apă şi canal. (Traian Guminski)
N.R.: Festivalul Național de Dramaturgie “Goana după fluturi” se desfăşoară de peste 20 de ani (o dată la doi ani) la iniţiativa dramaturgului Doru Moţoc care a dorit să păstreze vie memoria lui Bogdan Amaru (numele real Alexandru Pârâianu) născut în satul Budele din comuna Tetoiu în 1907 şi decedat în acelaşi loc, la vârsta de 29 de ani, din cauza tuberculozei. Acesta a publicat în mai multe ziare şi reviste poezii şi texte şi a scris o singură piesă de teatru, cea a cărui titlu îl poartă acest festival.