Modernizare eficientă a infrastructurii din Stăneşti

Ionel Michiu este unul dintre cei mai energici edili din Vâlcea şi urmăreşte cu tenacitate dezvoltarea comunei Stăneşti comună depopulată în ultimii ani de plecările tinerilor din zonă în ţări străine.

În Stăneşti se asfaltează 5,6 kilometri de drumuri, cu finanţare prin OUG 28/2013. Investiţia a fost începută în 2014 şi trebuie finalizată până în 2018. Aşa cum anunţam însă înaintea campaniei electorale din acest an lucrarea va fi încheiată cu mult înainte de termen. „Prin acest proiect, modernizăm două drumuri. Primul este Vârleni – Linia Dealului, în lungime de 3,6 kilometri. Aici, s-a turnat primul strat de asfalt pe toată distanţa, iar pe jumătate s-au realizat şi rigole betonate. Al doilea drum este Stăneşti – Cuculeşti (2 kilometri). Ionel Michiu a mai elaborat un proiect, pe care îl va depune pentru finanţare tot pe OUG 28/2013.
Acesta vizează asfaltarea a 7,8 kilometri de drumuri şi, deşi este vorba despre o lucrare nouă, primarul din Stăneşti este optimist în privinţa alocării fondurilor necesare. „Recent, pe OUG 28, am avut şi o extindere a sistemului de apă, în două sate: Ciponeşti şi Bărcăneşti. S-au încheiat lucrările. Ca să aveţi o imagine cât mai clară, noi avem 9 sate. În 2009, prin SAPARD, am băgat apă în două sate: Văleni şi Linia Dealului. Pe OUG 28, am extins sistemul, în Cioponeşti şi Bărcăneşti. Iar pe Agenţia Fondului de Mediu, am început în 2015 un sistem nou de apă, pentru celelalte 5 sate (Valea Lungă, Stăneşti, Cuculeşti, Gârnicetu şi Suieşti), precum şi canalizare, pe toată comuna. (T.G.)