Primăria Șirineasa îi ajută pe oameni pentru autorecenzare

În zilele de luni 14 martie și marți 15 mai 2022, toți locuitorii de la Șirineasa se pot autorecenza în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor la sediul primăriei Șirineasa pe tabletele puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică (INS) cu ajutorul doamnei Mihaela Hildan, recenzor ARA.
Printre noutățile acestui recensământ, principala este eliminarea completă a hârtiei. De asemenea, INS a anunțat transparență totală în procesul de recenzare, dar și criptarea totală a datelor, din momentul în care acestea sunt validate. Pentru a încuraja acest lucru conform prevederilor art. 43 din ordonanţa de urgenţă nr. 19 din 4 februarie 2020, se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.
Link-ul de pe site-ul de autorecenzare pentru recensământul din 2022 va fi activ pe 14 martie, la ora 00:00. și se poate accesa de pe laptop, desktop, sau smartphone. Tot de aici se va putea lua, în termen de 7 zile, și codul de autorecenzare pe baza căruia se acordă o zi liberă. Mai multe informații cu privire la autorecenzare puteți să obțineți la numărul de telefon al primăriei Șirineasa 0250765050 sau la numărul de telefon al recenzorului ARA Mihaela Hîldan 0765389329.