Analiză politică! Viceprimarul Virgil Pîrvulescu (PNL) îl definește pe viceprimarul Andrei Gheorghiu (USR) ca “un Iuda

În luptă permanentă pe același bazin electoral politicienii liberali și useriști, de la cei de nivel înalt până la ultimii lideri din provincie, au lansat permanente atacuri dure în presă, unii împotriva altora, chiar dacă erau colegi sau în relații de subordonare. Vă amintiți desigur episodul halucinant în care ministrul Cătălin Drulă (USR) l-a numit pe șeful lui, premierul liberal Vasile Cîțu, “un zombi politic” într-o emisiune de știri a unui post național.
În Râmnicu Vâlcea cât a funcționat alianța dintre liberali și useriști în Consiliul Local, alianță în care cei 3 consilieri de la USR nu trebuiau să fie decât o anexă, fără nicio inițiativă, a liberalilor și să execute prin vot toate deciziile de sabotare a administrației Gutău la ordinele marelui egocentrist Virgil Pîrvulescu nu au exista decât declarații laudative ale liberalilor referitoare la cei din USR.
În momentul în care useriștii au realizat că pot fi puși să plătească daune serioase dacă continuă să voteze la ordin liberal împotriva legii sau a intereselor cetățenilor, și viceprimarul Andrei Gheorghiu a decis să se implice constructiv în administrație, muncind alături de salariați profesioniști din primărie pentru atragerea de fonduri europene care să susțină financiar anumite proiecte edilitare au început jignirile lansate în spațiu public. Dirijor al corului liberal de insulte este viceprimarul Virgil Pîrvulescu.
Iată ce răspuns a dat mahărul liberal, ce merită cu prisosință titlul de cel mai mare sabotor al administrației orașului Râmnicu Vâlcea din toate timpurile, la întrebarea: “Există negocieri pentru alianţa locală cu USR? Dacă da, în ce stadiu sunt acestea?”, adresată de un jurnalist de la o publicație locală 
Virgil PÎRVULESCU: “Eu mi-aş dori întotdeauna să existe negocieri, dar îmi doresc să am negocieri cu oameni serioşi. În momentul de faţă pe Iuda care l-am ţinut la piept, îl văd în fiecare zi, este doar un simplu executant, cum de altfel sunt toţi din jurul lui Mircia Gutău. Interesul lor personal primează în faţa interesului cetăţenilor, aşa că nu-i interesează decât să le fie lor bine. S-a demonstrat în ultima perioadă faptul că politicul nu se întoarce cu faţa către populaţie. Eu nu am intrat în politică să-i dezamăgesc pe oameni. Cei din jurul lui Mircia Gutău nu au decât un singur scop: se hrănesc cu rămăşiţele pe care le aruncă. Ei stau şi votează pe bandă rulantă toate inepţiile pe care le propune primarul. Chiar astăzi, în şedinţele de comisii le-am demonstrat că sunt participanţi la un act care conduce la secătuirea bugetului local… Ceea ce văd eu acum de la foştii mei parteneri de alianţă este că nu înţeleg nimic din ceea ce se votează. Se bucură de faptul că nu înţeleg nimic şi votează, cum se zice aşa, la liber toate prostiile, dar probabil că stomacul lor cere mâncare”.
Ion Luca Caragiale definea atât de plastic și de simplu pe cei de teapa lui Virgil Pîrvulescu: “Niște hahalere”!

Traian Guminski