Primarii liberali din Vâlcea vor primii bani direct de la Guvernul Cîțu

Deși în Vâlcea, la alegerile locale de anul trecut, PSD a câștigat majoritatea votului politic, adică președintele CJ Vâlcea și majoritatea mandatelor de consilieri județeni, la nivel de administrații locale social democrații împart numărul mandatelor cu liberalii, ambele partide având un număr însemnat de primari.
Toate primăriile din Vâlcea așteaptă bani de la Guvern pentru a continua dezvoltarea și investițiile și multe unități administrative au nevoie de sume importante pentru a achita facturile lucrărilor executate deja pe PNDL 1 și PNDL 2.
Plecarea useriștilor din Guvern pare să fie benefică acestor primării.
În contextul în care Vasile Florin Cîțu are nevoie de cât mai multe voturi la Congresul din 25 septembrie pentru a câștiga alegerile interne și a deveni președintele PNL, este de așteptat ca la rectificare, premierul să aloce banii buni primăriilor liberale din toată țara.
Premierul Florin Cîțu a anunțat că va aproba astăzi, în ședința de Guvern, rectificarea bugetară.
Principala surpriză din ultima variantă a proiectului de rectificare este o realocare foarte mare pentru Fondul de rezervă ce este folosit la alocarea de bani către primării pentru diverse proiecte PNDL.
Practic, fondul lui Cîțu a ajuns să fie de 4 ori mai mare față de cât s-a alocat inițial în bugetul de stat.
Noi sperăm ca măcar primăriile liberale să primească banii penru a achita toate facturile restante, bani care înseamnă o gură de oxigen pentru firmele antreprenorilor ce au lucrat la aceste proiecte.

Traian GUMINSKI