Stoilești, o comună dezavantajată de actuala guvernare

Florin Ionescu, primarul comunei Stoilești nu mai are nicio speranță legată de o guvernare responsabilă. Poate doar printr-un noroc chior să scape ceva bănuți la rectificarea bugetară către comuna sa. Comună pe care a dezvoltat-o cât a putut de mult în anii guvernărilor social democrate și de care premierii liberali și-au bătut joc de fiecare dată.
“Nu mai sunt bani de lucrări. Gata. S-a terminat. Probabil mii de localități din țară abia vor avea bani de salarii și utilități în ultimele luni ale anului.
Acum mai lucrăm la câteva șanțuri din bugetul local. Sunt bucuros totuți că unitățile de învățământ din Stoilești sunt pregătite pentru sezonul rece din și pentru anul școlar nou. Totul este igienizat, s-a făcut aprovizionarea cu lemne, reparații curente, zugrăveli. Investim cât putem în noile generații. Poate ele vor înțelege că nu poți menține un sistem bugetar dacă dărîmi permanent firme din sectorul privat și că nu poți face la infinit repartiții bugetare pe criterii politice avantajând populația din unele orașe și comune în detrimentul altora”, precizează primarul Florin Ionescu.