Aurora Măgură, primarul comunei Popești, rezolvă criza apei
Ca multe localități rurale vâlcene și comuna Popești se confruntă verile cu dese întreruperi ale furnizării apei potabile. Criza de apă provine de multe ori din o rețea inițial destinată unui număr mai mic de consumatori apoi, datorită celor care folosesc apa din rețeaua potabilă pentru a uda grădinile, culturile, serele.
Exact nesimțiți ce folosesc la greu apa pentru a uda culturi intensive din sere, lăsând astfel vecini de ai lor fără apă pentru băut sau spălat sunt cei care, de pe conturi false de facebook, o critică pe primărița Aurora Măgură.
“Actuala rețea de alimentare cu apă a fost dată în folosință în 2004 și a fost creată atunci pe un proiect ce prevedea doar consum stradal pe pompe.
Ulterior s-a extins la 500 de abonați, s-a mai extins și în sate în care nu exista, avem acum aproape o mie de gospodării racordate la ea și cu toate acestea nu au fost întreruperi lungi, adică e de rău față de alte localități am avut măcar câteva ore de apă în fiecare zi. Numai că nemernicii ăștia care udă la greu nu o grădină simplă, ci sere unde cultivă intensiv sunt supărați că nu–i anunț eu ora exactă între care se dă apă, să o consume ei primii pe sere și culturi fără să-i intereseze de ceilalți localnici care au nevoile lor.
Voi rezolva situația prin achiziția unui rezervor suplimentar de apă de 200 de tone unde vom avea stocată o rezervă. Voiam să fac de multă vreme acest lucru dar am găsit o primărie plină de datorii imense și după ce am tras din greu să achit toate inepțiile administrațiilor dinaintea mea acum sunt obligată să achit alte sume importante pe procese ce au intervenit în urma unor contracte păguboase și toxice pentru bugetul local încheiate de fosta administrație.
Mulțumesc tuturor celor care înțeleg situația reală și care realizează ce am făcut pentru localitate de când sunt primar în Popești!”, precizează Aurora Măgură. (T.G.)