Vrei să pleci în weekend cu mașina? 5 lucruri de care trebuie să ții cont pentru siguranța familiei tale

În contextul actual, românii se deplasează tot mai mult cu mașina personală, fie că este vorba de drumurile zilnice la birou, fie că este vorba de scurte ieșiri de un weekend. De altfel, în aceste vremuri, mașina personală a devenit unul dintre cele mai sigure mijloace de transport.
Dacă te-ai hotărât să faci o excursie de câteva zile la finalul săptămânii și vrei să pleci cu mașina, ia în considerare faptul că trebuie să ții cont de câteva aspecte pentru a circula în siguranță.

Iată care sunt cele 5 lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a pleca la drum:

1. Restricții
Verifică site-urile oficiale și informează-te despre localitățile care sunt în carantină, precum și de regulile locale în ceea ce privește atât restricțiile de circulație, cât și alte restricții specifice acestor vremuri de pandemie. În cazul în care vrei să circuli cu mașina în afara României, verifică cu atenție regulile țărilor pe care le vei străbate în călătoria ta, astfel încât să îndeplinești toate condițiile solicitate.

2. Anvelope
Este cel mai prielnic moment să cauți cele mai bune oferte la pneuri pentru vară pentru acest an. Schimbarea anvelopelor în funcție de anotimp este un element foarte important în siguranța ta în calitate de conducător auto. Datorită compoziției cauciucului utilizat în realizarea anvelopelor de vară, acestea sunt mai rigide și mai potrivite pentru temperaturi ridicate. Astfel, vei putea circula în condiții de siguranță vara asta, fie că mergi zilnic la birou, fie că pleci într-o călătorie cu mașina. Magazinele online precum Anvelope-oferte.ro îți oferă oportunitatea de a comanda rapid și sigur pneuri de vară de la branduri de renume în industria autoturismelor, fără a fi nevoie să te deplasezi la sediul firmei, deci asigură-te că bifezi și acest punct înainte de călătorie.

3. Trusă de prim ajutor
Asigură-te că ai în mașină trusa de prim ajutor și că se încadrează în termenul de valabilitate. În plus, ai nevoie de un kit de ajutor complet, în funcție de persoanele care merg în excursie: ai grijă să ai elementele necesare și specifice vârstei pentru tratarea leziunilor comune. De asemenea, verifică să ai suficiente măști faciale de protecție, precum și gel antibacterian pentru mâini.

4. Planificare
Încearcă, pe cât posibil, să te pregătești cu alimente și apă atât pentru drumul până la destinație, cât și pentru a avea ceva de rezervă. Vei evita astfel pauzele la benzinării sau la diverse magazine. Nu numai că veți avea oricând la dispoziție ceea ce aveți nevoie, dar este o modalitate excelentă de a evita contactul cu alte persoane în această perioadă dificilă, precum și de a economisi acei bani cheltuiți pe tot felul de snacks-uri.

5. Pauze de la condus
Încearcă să planifici cât mai bine traseul, astfel încât să poți lua pauze la distanțe rezonabile de timp, mai ales dacă destinația aleasă pentru excursie este îndepărtată. Pauzele sunt foarte importante atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți călători. Pentru a vă bucura de aceste opriri, planifică pauzele în zone cât mai izolate, cu peisaje cât mai frumoase. Nu numai că puteți profita cu toții de puțină mișcare după ore de stat în mașină, dar veți putea folosi această ocazie pentru a face și câteva poze de grup.

Indiferent că alegi o ieșire în afara orașului sau o excursie într-o zonă mai îndepărtată, asigură-te că se va desfășura în condiții de siguranță, atât din punctul de vedere al mașinii, cât și din punct de vedere sanitar. Chiar și în acest context pandemic, te poți bucura de timpul petrecut alături de cei apropiați, atât timp cât respectați măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19.

Sursă foto: Pexels.com.
℗Articol publicitar