Cum pot fi salvate Consiliul Local și Primăria Râmnicu Vâlcea
În politică teama te determină să faci greșeli. Din teamă eziți sau, din contră, te pripești exact când nu trebuie. Virgil Pîrvulescu și-a dorit mult să fie ales primar. A fost un gest curajos de a candida împotriva unui om care a schimbat atât de mult în bine imaginea municipiului Râmnicu Vâlcea. Și a fost un gest care a costat enorm, iar banii bănuiesc că nu au venit nici de la partid și nici din economiile personale. Au venit de la “sponsori”.
Pentru a nu pierde încrederea acestora și pentru a le potoli revolta s-a angrenat, imediat după alegeri, într-o campanie de imagine pozând în liderul unei alianțe care va stopa presupusele abuzuri ale primarului. A vrut să fie viceprimar. A găsit în consilierul Andrei Gheorghiu “molusca” politică perfectă, fără experiență, dar cu mari pretenții de lider pentru a face această alianță și pentru a manevra. A forțat alegerea viceprimarilor dincolo de procedurile legale. S-a grăbit nu pentru că exista riscul ca cealaltă tabără să cumpere un vot prin bani sau prin alte avantaje. Pîrvulescu știa că Mircia Gutău nu va risca pentru nimic în lume să cumpere un consilier liberal sau userist. Teama lui Pîrvulescu venea din faptul că “molusca” se putea trezi și să realizeze că este mai bine să ajung viceprimar constructiv, într-o alianță cu Mircia Gutău și cei de la PSD decât umbra lui Pîrvulescu prin primărie. Sau că unuia din consilierii municipali de la PNL sau USR le putea surâde ideea de a ajunge viceprimar prin o astfel de alianță chiar fără binecuvântarea partidului.
Pentru graba de a acționa și de a forța alegera sa, în mod ilegal, Virgil Pîrvulescu s-a trezit suspendat din funcție. Aproape cert va pierde procesul pe fond și va fi nevoie de un nou vot pentru alegerea viceprimarilor.
Este exact momentul în care unul din consilierii liberali sau useriști pot da lovitura vieții lor în politică . Cel care va risca de această dată va aduce nu numai o funcție importantă în cariera sa și un salariu foarte bun acasă timp de patru ani, dar va conduce la o normalitate în primărie și va stopa șirul voturilor ilegale din consiliu local. De acest lucru se tem acum Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu. Pot ajunge foarte ușor să piardă “jucăria” și apoi orice pretenție de a ajunge lideri în partidele lo Va urma o perioadă de tensiune, suspiciune, presiune în organizații. Nu excludem decizii de excludere din partid a unor consilieri considerați vulnerabili și predispuși la trădare.
Ceea ce nu înțeleg acești doi oameni este că dacă cineva de la ei va avea curaj, nu însemană că este trădător, ci înseamnă că este un om înțelept, curajos și decis să salveze Primăria și Consiliul Local. Și pentru astfel de gesturi bineînțeles că merită funcția de viceprimar ca o recompensă. La urma urmei oricare consilier liberal este mai liberal decât Virgil Pîrvulescu și oricare consilier userist este mai de bună credință decât Andrei Gheorghiu.
Traian GUMINSKI