Proiecte actuale și viitoare în comuna Costești
Primarul Comunei Costești, Toma Peștereanu, avertiza încă din luna acestui an că va urma un 2020 dificil. Și așa a fost, pe fondul crizei sanitare și campaniile electorale pentru locale și parlamentare. Chiar și așa, administrația condusă de Peștereanu a reușit să implementeze proiecte importante pentru comunitate.
Turismul, obiectiv prioritare
Într-un reportaj amplu, bine documentat și ilustrat cu fotografii și scurte filme video realizate cu drona, jurnalista Daciana Mitrache a realizat în ziarul “Adevărul” o excepțională promovare a comunei Costești ținând cont de numărul mare de cititori ai ediției online din țară și străinătate intitulat “Minunile din Parcul Naţional Buila-Vânturariţa.Cheile Bistriţei, cel mai îngust canion de calcar din ţară, văzute din dronă”.
Asfaltări importante, proiectul de gaze prinde contur
În 2020 s-a realizat o asfaltare importantă în comuna aflată în apropierea Horezului. Este vorba despre drumul de la Bistrița până la Văratici, pe o distanță de 2 kilometri. De asemenea, proiectul de înființare a rețelei de distribuției de gaze naturale prinde contur. Proiectul a ajuns la etapa a doua, contractarea firmei de consultanță. Ideea primarului Peştereanu de a se asocia cu alte două comune, Stoeneşti şi Bărbăteşti a fost una excelentă.
Alte proiecte în primăvară
Comuna va avea, din primăvara anului viitor, trei străzi prevăzute cu alei pietonale, piste pentru biciclete, spații verzi, arbuști ornamentali, bănci și iluminat economic și modern pe becuri cu LED. Întreaga investiție se realizează cu fonduri din bugetul local și face parte din programul actualului primar de transformare a comunei Costești într-o localitate mai atractivă pentru turiștii ce vin în număr din ce în ce mai mare în zonă.
Fotbal de Liga a III-a, bază sportivă în plan
Primarul comunei vâlcene Costești, Toma Peștereanu, este un împătimit al sportului rege, fotbalul. Localitatea este reprezentată în eșalonul al treilea fotbalistic al României de Minerul Costești, echipă aflată la primul său sezon în fotbalul profesionist. Chiar dacă începutul a fost unul dificil, ortacii sunt deciși să facă un retur de campionat foarte bun și să își îndeplinească obiectivul pentru acest campionat, salvarea de la retrogradare. Din păcate, Minerul Costești își joacă meciurile de propriul teren în exil, pe stadionul din Zăvoi dar în curând în localitatea din apropierea Horezului o să se construiască o bază sportivă modernă, în punctul Stog, o zonă pitorească a comunei. Proiectul este depus pentru finanțare la Compania Națională de Investiții și are o valoare de peste 2,5 milioane de euro. Pe lângă un teren de fotbal modern, la baza sportivă se va putea juca și tenis de câmp sau baschet, iar sportivii vor avea parte și de condiții moderne de recuperare și relaxare.
Gabriel Cârjaliu