Partidul Ecologist va ieși întărit din alegerile locale

Pe fondul schimbrărilor climatice dar și al erodării vizibile a celor două partide mari: PNL și PSD va avea loc întărirea Partidului Ecologist Român.

“Verzii” beneficiază în această perioadă de transferul în rândurile lor a unor aleși locali cu experiență dar și a unor politicieni care nu se mai regăsesc în PSD și PNL dar nu vor să se retragă definitiv din politică.

Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a bătut palma cu fostul senator Mircea Andrei, 55 de ani, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel, singurul partid regional care, la alegerile locale din 2016, a depășit scorul de 5% și a intrat in Consiliul Județean Argeș. Captura este importantă pentru PER, deoarece s-a produs și fuziunea cu PAM care are aproximativ 70 de consilieri, locali și județeni, ceea ce înseamnă că în județul Argeș, Partidul Ecologist Român are, de-acum, o opțiune categorică pentru un scor electoral foarte bun. Începând din ultima zi a lunii ianuarie  avocatul Mircea Andrei, fost procuror, este Secretarul General al Partidului Ecologist Român.

În Vâlcea mai mulți aleși locali ai PNL sunt deja cu un picior în PER, iar publicația “Ziarul de Vâlcea” anunță că în județ Mircia Gutău va beneficia de susținerea mai multor activiști cu experiență care se pregătesc să plece de la liberali.

Dacă Președintele CJ se va alege din nou din rândul consilierilor județeni pare foarte probabil ca PSD să poată forma o majoritate cu PER. ( T.G.)