Cât vor conta organizațiile de femei la alegerile locale din Vâlcea?

Fără organizații de femei în Vâlcea sunt: PMP, USR, PLUS, PRO România și Alde. Aceste organizații vor avea de altfel și cele mai puține femei pe listele de candidați din județ.

PSD, PER și PNL au cele mai puternice organizații județene de femei în județul nostru.
Partidul Ecologist are în doamna Carmen Maria Preda – viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea un lider carismatic al organizației județene cu experiență mare de comunicare.
Ecologistele au avut locuri bune pe liste la alegerile trecute. Și-au mărit numărul, iar recent au coptat un grup de femei inteligente și puternice care au părăsit PNL pentru a se alătura proiectului PER.
Organizația în dezvoltare este formată din membre cu experiență în administrație sau politică, cu o capacitate remarcabilă de a promova candidații partidului în alegerile locale.

PSD are o organizație de femei condusă de doamna deputat Daniela Oteșanu. Organizația are o mulțime de consilieri locali, municipali, județeni și un primar de comună. Experiența pesedistelor s-a văzut la fiecare scrutin, se implică în campaniile electorale, desfășoară constant acțiuni de caritate, spectacole de ziua femeii, de Paști, Crăciun, etc. Femeile social democrate au structuri teritoriale bune și au și multe doamne și domnișoare tinere.

PNL – are o organizație veche condusă de mulți ani de doamna profesoară Mihaela Andreianu, ajunsă acum ministru secretar de stat, o femeie cu o reputație de familistă de neștirbit, cu o carieră profesională remarcabilă și care a investit mulți bani în acțiuni caritabile. La municipiu femeile liberale au ales recent pe Narcisa Stan președinte, o femeie cu multă capacitate de a munci. Liberalii au consilieri locali și județeni, din păcate nu au avut femei consilieri la municipiu, dar e posibil ca în sfârșit la alegerile care urmează să primească și femeile de aici un loc eligibil.

Traian GUMINSKI