Actorul Cristian Alexandrescu omagiat de Teatrul Anton Pann, duminică 21 aprilie, ora 19.00, Sala Mare

Pe 21 aprilie, Cristian Alexandrescu, împlinește o vârstă frumoasă, aniversare care și-a dorit s-o petreacă alături de spectatori, alături de prieteni, alături de cei care iubesc teatrul și poezia. Vă invită pe toți la recitalul de poezie, intitulat ”Aprilie mereu!” eveniment care va avea loc în această duminică de 21 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Pentru toți aceștia, spune el, INTRAREA ESTE LIBERĂ.

O voce gravă, cu o dicție perfectă, un talent uriaș, acesta este Cristian Alexandrescu, actor cu ștate vechi pe care îl găsim, înainte de înființarea Teatrului Anton Pann, mai 1990, în câteva spectacole în regia unor mari regizori precum, Silviu Purcărete, Dan Micu, Goange Marinescu. Odată cu înființarea teatrului, alături de alți actori, ca pion principal, face parte din noua structura a Teatrului Anton Pann. De atunci și până-n prezent Cristian a avut numeroase roluri în cele peste 40 de spectacole montate pe scena Teatrului Anton Pann. Toate i s-au părut importante, pe toate le-a tratat cu multă seriozitate și mare responsabilitate. Chiar și în rolurile din spectacolele pentru copii a facut minuni. A știut să se joace, să le joace, să facă din ele roluri memorabile.
Nici nu știm ce roluri am putea scoate în evidență pentru a pune în valoare imensa contribuție adusă acestei arte. Încercăm prin a spune că a lucrat cu foarte mulți regizori, toți mizând pe talentul lui și distribuindu-l în specatacole. Începem cu Iona, din Iona de Marin Sorescu, regia Silviu Purcărete, 1988; -Filip al II-lea din OGLINDA după Escurial şi ORBII de Michele de Ghelderode, regia: Goange Marinescu-1992; -DECAMERON 645 de Giovanni Boccaccio, regia: Silviu Purcărete-1993; -Scapin-SCAPIN de Moliere, regia: Dan Micu- 1994; -Capitanul-DANSUL MORŢII de A.Strindberg, regia: Adrian Roman-1996; -Don Perlimplin- DRAGOSTEA LUI DON PERLIMPLIN ŞI A BELISEI ÎN GRĂDINĂ de Federico Garcia Lorca, regia: Cristian Ioan-1996; -Agentul Brett Shneider- SVEJK – ÎN SPATELE FRONTULU , adaptare de Dan Micu, după J.Hasek, regia: Dan Micu–1998; -Jacques melancolicul- CUM VĂ PLACE de William Shakespeare, regia: Jonathan Chadwick-1998; 1998 – Povestitorul- LE PETIT PIAF după MICUL PRINŢ de Antoine de Saint – Exupery, regia: Dan Micu; -Richard Willey- Si ministrii calca stramb de Ray Coney, regia Cristian Ioan-2000; -Cebutâkin Ivan Romanovici -TREI SURORI de A.P. Cehov, regia şi scenografia: Adrian Roman-2005 -Preotul PORTUGALIA de Egressy Zoltan, regia Cristian Juncu, scenografia Cosmin Ardeleanu-2008.
În ultimul cinci ani s-a remarcat, dacă mai trebuie spus, recitând poezii la mai toate activitățile culturale scriitoricești și nu numai. Atunci m-am întrebat dacă a renunţat la teatru pentru a recita sau a scrie versuri. Dacă nu știați, Cristian Alexandrescu a scris trei volume de poezie, aceasta fiind o altă formă a artei în care sufletul lui reuşeşte să se exprime cel mai bine şi pe care a visat, cred eu, să o facă din tinereţe. În faţa coalei albe este altul, se descoperă și redescoperă, îşi dă întâlnire cu simţurile şi reuşeşte, tenace şi minuţios, să se dăruiască.
Veniți în această duminică de 21 aprilie să-l aniversăm pe Cristian și împreună să-i spunem la mulți ani!