FOTO/VIDEO: Aproape de Cartea Recordurilor! Picturile pe panourile de protecţie de pe podul de la Olăneşti, aproape de final!

Singurele picturi din lume realizate pe plexiglas sunt amplasate la Râmnicu Vâlcea, pe panourile de protecție a unui pod peste Râul Olănești. Ele sunt realizate de un profesor de pictură, care este aproape de a stabili un record care să fie omologat de Cartea Recordurilor.


Profesorul Adrian Luță a pictat construcții vechi din Râmnicu Vâlcea și a încercat să ilustreze viața oamenilor de pe vremuri, rurală și urbană. Vâlcenii care trec pe Podul Carol sunt mulțumiți de modul în care s-a schimbat aspectul zonei și spun că idee este una excelentă. Ideea a venit de la Primăria Râmnicului după ce păsările se izbeau de panourile transparente amplasate pe Podul Carol din centrul municipiului. Adrian Luță a primit sarcina de a le picta și a reușit să ilustreze 50 dintre cele 58 de panouri. Totul o să fie gata la finalul acestei luni, atunci când la Râmnicu Vâlcea o să vină și reprezentanți de la Cartea Recordurilor.


“Eu m-am uitat la multe clădiri istorice și m-am gândit să le reprezint prin pictură și desen. Eu le consider o bijuterie și vreau ca și vâlcenii să vadă cum arătau aceste clădiri în perioada interbelică. Cromatica pe care am abordat-o este unică în lume, este o simbioză între pictură și grafică. Am ales aceste culori din două motive, unul practic, să reducă accidentele, să se vadă și al doilea din argumente estetice, să dea o altă față acestei zone. Asm lucrat mult, chiar și noaptea dar am un termen de realizat, până la finalul acestei luni. Vreau să intru în Cartea Recordurile pentru a promova Râmnicu Vâlcea. Una peste alta aici sunt pagini din istoria Vâlcii. Fiecare panou are povestea lui”, spune profesorul Adrian Luță.


Tot profesorul de la Palatul Copiilor este în cursă și pentru un alt record mondial, cea mai mare icoană pictată pe sticlă. În ambele proiecte Adrian Luță a fost ajutat de elevii săi.

Gabi Cârjaliu
Gabi Henning