FOTO/VIDEO: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizită fulger la Rm. Vâlcea! Noul aparat RMN a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost azi la Râmnicu Vâlcea într-o vizită-fulger pentru a inaugura noul aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Sorina Pintea a promis noi investiții guvernamentale în domeniul medical. Aparatul, în valoare de un milion de euro a ajuns azi la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Pentru transportarea lui a fost nevoie de o macara de mare tonaj, având în vedere că RMN-ul cântărește mai bine de șase tone.


“Sugestia este să îl autorizați cât mai repede. Până atunci puteți face la pacienții internați în spital. Este un aparat de înaltă performanță care nu ar trebui să lipsească la niciun spital din Vâlcea. Bugetul Ministerului Sănătății este unul istoric. Aici vom completa cu noi aparate, inclusiv un mamograf. Am venit și pentru că aici a fost un incident mai ciudat, incident pe care nu-l dorim niciodată. Facem eforturi pentru a face bine și totuși se mai întâmplă anumite lucruri. Vom discuta intens despre aceste lucruri. Noi nu tratăm boli, tratăm pacienți. Vreau să merg prin țară mai des, inclusiv la Vâlcea”, a spus Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.


Ministrul Pintea a comentat și starea de sănătate în care se află fostul premier, Mihai Tudose, cel care a suferit un infarct: “Până ieri am avut acordul dânsului să vorbesc despre starea sa de sănătate. Acum domnul Tudose nu mai dorește să dea informații. Este bine, asta vă pot spune. A avut un infarct extins și i-au fost montate două stenduri. Este bine, stabil și este în rezervă”.


Oficialitățile locale din Vâlcea consideră că investiția era una de maximă necesitate. “Este o zi istorică pentru județul nostru. A venit ceea ce am promis, un RMN nou nouț. Avem plăcerea și bucuria să o avem alături de noi pe doamna Pintea, un prieten al Județului Vâlcea. Este un om care se ține de cuvânt”, a declarat Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

“Suntem toți trei din partide diferite și din zone diferite ale țării, dar iată că putem coabita și putem face lucruri deosebite când ne unim forțele. Soția mea s-a operat săptămâna trecută aici și este foarte bine, deși toți mă sfătuiau să mergem în străinătate. Altfel, vrem să preluăm în administrare pământul din zona spitalului. Vrem să facem o parcare supraetajată în spate, iar în față să amenajăm un părculeț cu flori și tot ce trebuie”, a completat Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea.
Primii care vor beneficia de investigații imagistice sunt pacienții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Cu timpul, la el vor avea acces gratuit toți vâlcenii asigurați. Conducerea spitalului consideră că RMN-ul o să fie operațional în 30 de zile.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning