MÂNDRIE: Vâlceanul Ştefan Serafim – noul Campion European la KEMPO SUBMISSION
În 25 octombrie, la Bucureşti, Ştefan Serafim a reuşit să aducă o nouă medalie importantă judeţului şi ţării noastre.
Este legitimat la CS Chimia Rm. VÂLCEA, antrenor Daneş Constantin, club pentru care a adus nenumărate titluri de campion național, 1 titlu de campion mondial Kempo Full şi o medalie de argint la campionatul mondial din 2015 din Antalia -Turcia.
Are 41 de ani şi concurează în cadrul probelor de Kempo – Submission, KnockDown şi FullKempo de 7 ani.
Proba de Submission are drept regulamentul lupta echipat în kimono, fără lovituri de pumn sau picior, ci utilizând proiectări şi continuarea luptei la sol având drept scop dominarea adversarului prin tehnici specifice de fixare şi pârghii articulare.
KnockDown- este proba în care sportivii utilizează protecții de tibie şi mănuși gen MMA fiind permise loviturile de pumn la nivelul corpului şi de picior, inclusiv la cap. Proiectări și lupta la sol sunt permise în limita a 20 de secunde de acțiune. Se poate câștiga la puncte sau prin dominare la sol similar probei Submission.
Full Kempo este proba cu mânuşi de box şi tibiere. Sunt permise loviturile de pumn şi de picior la nivelul corpului şi a capului, dar și proictări şi luptă la sol.
Săptămâna trecută Ştefan a devenit Campion European la proba Submission, dar la același campionat european au fost medaliați alţi sportivi ai clubului vâlcean: Mezei Alexandru – Aur și Claudia Popa – Bronz ambele tot la Submission.
“Sunt extrem de bucuros că am obţinut acest titlu la noi în ţară având alături mulţi prieteni şi cunoscuţi. Am mai câștigat o medalie de bronz la proba KnockDown, deci am avut o sătămână de vis. Pentru mine Kempo este un sport de contact care întărește disciplina şi mă ajută să gestionez situațiile conflictuale”, ne-a spus Ştefan Serafim.
Puţini sunt însă cei care ştiu că “nemilosul” luptător de Kempo este şi un foarte bun dansator de dans latin.
A urmat cursurile şcolilor “Mania Latina” şi KIZZ DC din Bucureşti specializându-se în kizomba dans pe care îl dansează cu succes şi în Râmnicu Vâlcea în cadrul acţiunilor şcolii vâlcene “Bailando Contigo”.
“Îmi place să dansez, iubesc muzica latină şi cred că prin Kempo mi-a fost mai uşor să învăţ kizomba. Ambele necesită inspiraţie, imaginaţie, concentrare şi perseverenţă”, ne-a mai mărturisit Ştefan.
Graţia şi eficacitatea, spontaneitatea şi rigoarea, rapiditatea şi flexibilitatea, disciplina şi respectul, sunt trăsături comune ale KEMPO-ului şi practicanţilor acestora şi este foarte bine că din ce în ce mai mulţi tineri din Vâlcea au început să urmeze cursurile din acest sport vechi de peste 2 mii de ani.
Traian GUMINSKI