“VISELE LUI HAMLET” spectacolul Teatrului Anton Pann va urca pe scena Festivalului Internaţional de Teatru „SKAMPA” din Albania
În perioada 17- 22 octombrie, în Albania, la Elbasan va avea loc cea de a XX- a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru „SKAMPA”. După câteva ediții consecutive, Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea a fost invitat din nou în cadrul acestui important festival să participle cu spectacolul “Visele lui Hamlet”, piesă scrisă de Nina Mazur, spectacol realizat și interpretat de actorul Florin Beciu. “Visele lui Hamlet” va avea reprezentația pe scena Festivalului Internaţional de Teatru „SKAMPA” din Albania, duminică 21 octombrie. Facem mențiunea că acest spectacol a obținut Premiul pentru regie și scenografie la Festivalul Internațional de Teatru de Monodramă BGMOT 2018, eveniment care s-a desfășurat în perioada 15–21 mai la Gabrovo, Bulgaria.
Autoarea, Nina Mazur, a pus în pagină toate remușcările și întrebările chinuitoare ale lui Hamlet într-o manieră modernă. “Visele lui Hamlet” aduce în scenă un Hamlet al zilelor noastre, și aici ne referim la ceea ce se întâmplă acum în spatiul politico-social global. Proiecțiile video ajută la descifrarea mesajului pe care vrea să-l transmită actorul Florin Beciu, pe lângă gândurile personale ale lui Hamlet. Suntem convinși că tragedia prințului Danemarcei, a lui Hamlet, va atrage atenția spectatatorilor prezenți în festival.
La cea de a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „SKAMPA”, și-au anunțat participarea importante trupe de teatru din Italia, Grecia, Macedonia, Kosovo și Albania. România este reprezentată de Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Selecţia participării a fost făcută de un juriu prestigios format din personalităţi importante din lumea teatrului.
Sub conducerea artistică a recunoscutului regizor Adonis Filipi, acest eveniment este organizat de Asociația Teatrului Albanez Contemporan ATK, în colaborare cu Teatrul Skampa, cu sprijinul Primăriei Elbasan și al Ministerului Culturii. Profilul artistic al festivalului “Skampa” este explorarea culturii de scenă și teatru, prin realizările contemporane ale comunicării artistice, experimente alternative scenice și teatrale.