”YEN” și ”Visele lui Hamlet” două spectacole la Teatrul Anton Pann – Sâmbătă 29 și duminică 30 septembrie

La Teatrul Anton Pann se lucrează, se lucrează intens, repetițiile pentru primul mare proiect care stă sub semnul Centenarului sunt aproape de final. Se lucrează la scenografie, se mai retușează ceva la decoruri, muzică, light design, tot ceea ce ține de construcția unui spectacol.

În curând pe scena Teatrului Anton Pann va avea loc premiera celei mai mari superproducții teatrale din țară, intitulată atât de sugestiv- ”Ne știm de 100 de ani”, regia Ștefan Iordănescu. Evenimentul la care sunteți invitați și dumneavoastră este propus pentru zilele de 6 și 7 octombrie.
Până la premieră, conducerea Teatrului Anton Pann vă invită să vedeți în acest sfârșit de săptîmână două spectacole.
Sâmbătă 29 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio, sunteți așteptați să vedeți sau să revedeți un spectacol care s-a bucurat pe deplin de aprecierea criticii de specialitate și bineînțeles a publicului spectator. Este vorba de ”Yen, o piesă scrisă de Anna Jordan, dramaturg englez, regizor și profesor de arta actorului. Piesele Annei Jordan s-au bucurat de succes nu doar pe scenele britanice, ci și în Statele Unite, Germania, Suedia, Canada, Noua Zeelandă, Turcia. Pentru această piesă Anna Jordan a primit premiul Bruntwood pentru dramaturgie în 2013. Adrian Roman după ce a tradus textul și în limba română, a semnat și regia acestui spectacol pe care noi l-am văzut în premieră națională pe scena Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea. Acum aveți posibilitatea să-l vedeți sau să-l revedeți și dumneavoastră sâmbătă 29 septembrie, ora 19.00, Sala Studio. Suntem convinși că povestea celor doi frați care trăiesc singuri împreună cu Taliban, câinele lor, într-un apartament jucându-se pe Playstation și urmărind filme porno, cu o mamă confuză și imprevizibilă, vă va impresiona până la lacrimi. Chiar dacă expresiile cu caracter licentios, expresii cu care ne întâlnim mai la tot pasul, vă vor face să fiți un pic mai reticienți, povestea piesei este impresionantă. Cei trei actori în rolurie propuse: Grasu- Andrei Cătălin; Bobbie- Andrei Brădean; Jennifer- Ana Șușca și Maggie- Reka Szas, în acest spectacol își arată cu adevărat masura talentului lor.


Duminică 30 septembrie, tot de la ora 19.00 și tot în Sala Studio, sunteți invitați să revedeți “VISELE LUI HAMLET” de Nina Mazur, un spectacol realizat și interpretat de Florin Beciu, spectacol care s-a bucurat de premiul pentru regie și scenografie la Festivalul Internațional de Teatru de Monodramă BGMOT 2018. Un spectacol Hamlet ca de fiecare data atrage atenția. Curiozitatea este cu atât mai mare cu cât au trecut atât de mulți ani de când William Shakespeare a scris piesa, peste 400 de ani. La răspunsul ce vor găsi spectatorii când vor veni să vadă “Visele lui Hamlet” și dacă este un Hamlet așa cum îl știm noi din diversele montări, Florin Beciu ne-a răspuns.
Florin Beciu: Sigur, are la bază textul original. Autoarea a pus în pagină toate remușcările, întrebările chinuitoare ale lui Hamlet într-o manieră modernă. “Visele lui Hamlet” aduce în scenă un Hamlet de acum, și aici mă refer la spațiul în care se desfășoară acțiunea, la proiecțiile video care subliniază sau ajută la descifrarea mesajului pe care vrea să-l transmită pe lângă gândurile personale ale lui Hamlet, încearcă să atingă și ceea ce se întâmplă acum în spatiul politico-social global. Suntem convinși că tragedia prințului Danemarcei, a lui Hamlet vă va atrage atenția și veți dori să revedeți acest spectacol.