FOTO/VIDEO Grevă în numele tatălui! Bogdan Neagu spune că nu va renunța la protestul extrem până când ministerele de Finanțe și Justiție nu vor dispune controale

Acum mai bine de 10 ani, familia lui Bogdan Neagu trecea printr-o tragedie. Tatăl tânărului deceda la la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce fusese internat și tratat la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Bogdan spune că medicii de la Vâlcea i-au pus tatălui său un diagnostic greșit și că a murit cu zile. De atunci tânărul își caută dreptatea în instanță și a ajuns la o formă extremă, greva foamei.

Tânărul a decis să intre în greva foamei în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și spune că nu va renunța la protestul extrem până nu se va anunța un control de la ministerele Sănătății și Justiției. Bogdan Neagu a organizat și un miting, „SPUNE STOP MALPRAXISULUI din SPITALE!”, la care au participat mai mulți vâlceni, victime ale sistemului medical din Vâlcea.


“Am ajuns la forma cea mai gravă de protest. Asta pentru că procurorii au dat și dau dovadă de nepăsare sau rea credință. Au dat dovadă că își doresc ca aceşti vinovați să nu fie găsiți. În cazul tatălui meu s-au dat două clasări, clasări contestate și câştigate de mine. Culmea, a doua clasare s-a întors la procurorul de caz care îl judecase și prima dată. Instanța de judecată a dat indicații clare, cum să se completeze. Nu s-a făcut nimic. Nu s-a mai administrat nimic, nici măcar declarația mea. Explicație este că nu se poate lua nicio măsură împotriva IML-ului… Mi-au spus că s-a solicitat telefonic… Acest lucru nu se poate proba. Am făcut plângeri peste tot. Am renunțat să mai fac aceste plângeri. Voi sta în greva foamei până ministerele vor trimite corpul de control pentru a se verifica cum s-a făcut ancheta. În tot acest timp care s-a scurs, nu este zi lăsată de la Dumnezeu în care mama să nu plângă după tata… Sora mea a rămas cu un atac de panică, tot așa și cealaltă soră. Eu tot așa am fost, dar vreau să îmi asum eu toată această responsabilitate să mă lupt”, ne-a declarant Bogdan Neagu, băiatul victimei.


Avocata familiei, specializată pe cazuri de malpraxis, este convinsă că adevărul este de partea clientului și speră ca în maximum doi ani dosarul să se finalizeze. Ea a fost rezervată, însă, când a fost anunțată de Bogdan că va recurge la greva foamei.
În data de 16 ianuarie 2008, Alexandru Dumitru, în vârstă de 57 de ani, ajungea la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea pentru a-și prelungi un concediu medical, pentru niște afecțiuni minore. A fost internat la Secția Medicală și analizele la care a fost supus, au ieșit în parametri normali. Până la urmă, vâlceanul a fost trimis de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală unde a fost operat. A decedat pe 31 ianuarie 2008, la câteva ore distanță de intervenția chirurgicală la care a fost supus.

Gabi Cîrjaliu
VIDEO Edi Henning