Am aflat cine a cumpărat Hotelul Capela!
Eveniment Vâlcean pune capăt speculațiilor cu privire la noul proprietar al Complexului Hotelier Capela, ajuns într-o stare avansată de degradare. Perla turismului din Râmnicu Vâlcea, odinioară perlă a turismului din Râmnicu Vâlcea, astăzi o ruină pe care nimeni nu o doreşte.
Este vorba de motelul Capela, un obiectiv turistic din Râmnicu Vâlcea devenise loc de refugiu pentru oamenii străzii. Acesta a fost scos la licitație, după ce ultimul proprietar a dat faliment. Până în urmă cu câțiva ani, motelul Capela era încă unul dintre cele mai frecventate locuri din Râmnicu Vâlcea. Din păcate a ajuns să nu mai aibă geamuri şi nici uşi. Ba mai mult, pentru că nimeni nu-l păzea, de ceva vreme aici se adunaseră oamenii străzii. Declinul motelului a început după 1990. Acesta s-a aflat pentru perioade scurte de timp în administrarea mai multor societăți. Ultima, cea care i-a dat şi lovitura de grație, a intrat în faliment. Motelul a fost scos la licitație de către o bancă la care firma avea datorii şi i-a găsit un cumpărător la jumătatea lunii februarie acestui an!În doi ani va ajunge de 4 sau 5 stele! Noul proprietar al Complexului Hotelier Capela este firma vâlceană Xavitel care mai are afaceri în telecomunicații şi în turism.
“Este adevărat, forma noastră a achiziționat Complexul Hotelier Capela, lucru de care suntem mândri, având în vedere istoria sa. Vom investi masiv şi în maximum trei ani îl vom transforma într-un complex de patru sau cinci stele. Era păcat ca un astfel de obiectiv să rămână în paragină şi să se aleagă praful de el”, ne-a declarat Sergiu Andronie, director general executiv al firmei Xavitel.
Amplasat într-un cadru natural deosebit, în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului, motelul Capela a fost inaugurat în 1971, devenind în scurt timp loc de promenadă pentru râmniceni şi unul dintre localurile preferate ale unor artişti români ca Amza Pelea şi Ion Dichiseanu care au susținut de multe ori spectacole aici. Construcția are structură de lemn şi 52 de camere, având şi grădină de vară și locuri de cazare la căbănuțe de lemn.
Gabi Cîrjaliu