Ministrul Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan, un ministru ce, cu siguranță, va performa

Spun acest lucru pentru că doamna ministru Carmen Dan, a înțeles că numai consultându-se cu specialiști din domeniu, poate performa. Dovadă este faptul că a ales să colaboreze cu un profesionist al acestui domeniu, deputatul nostru vâlcean, Eugen Neață.


Nu pot decât să mă bucur pentru de această colaborare si pentru reușita deputatului Neață, cunoscând munca pe care a depus-o pentru realizarea acestui proiect de lege cu privire la modificările unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. De ce spun asta? de multe ori mi-a explicat cât de important este acest proiect și ce presupune. Însă, ce am apreciat a fost faptul că, de fiecare dată, mi-a vorbit foarte frumos despre ministrul Carmen Dan, spunând că este un om care vrea să aducă la normalitate problemele ministerului și că este preocupată să pună înaintea măsurilor represive, activitatea preventivă, să creeze un spațiu sigur pentru cetățeni și condiții optime de lucru pentru cei care activează în domeniul ordinii și siguranței publice. Iată că, munca deputatului PSD Vâlcea Eugen Neață, a fost apreciată de doamna ministru! Acesta a fost invitat la o ședință de lucru în cadrul ministerului, în care s-au tranșat ultimele detalii pe acest proiect. O felicit pentru că a ales să colaboreze cu un specialist în domeniu, așa cum este deputatul Neață. Pentru cei care nu știu, Eugen Neață a făcut o carieră în poliție, pornind de la baza piramidei și ajungând în vârf. Este cunoscut și faptul că a scris mai multe cărți tehnice în acest domeniu, în care a expus problemele sistemului ce trebuie corectate. Acum are șansa să le pună în aplicare. Întrebat despre cum a decurs ședința, deputatul Eugen Neață mi-a spus următoarele: “Sunt bucuros pentru că munca mea și a colegilor mei ce au făcut parte din grupul de lucru, a fost apreciată. Da, am fost sunat de doamna ministru Carmen Dan și invitat la o întâlnire ce a avut loc în cadrul ministerului. Au fost prezenți alături de noi șeful Poliției Române, secretari de stat și specialiști din minister. Am susținut și argumentat proiectul pe care l-am trimis spre analiză la Ministerul Afacerilor Interne. Discuțiile au fost constructive și vreau să o felicit pe doamna ministru pentru preocuparea arătată în corectarea problemelor identificate din domeniul ordinii și siguranței publice. Modificările pe care noi le propunem vin să consolideze capacitățile operaționale și autoritatea structurilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Totodată, acestea fac cunoscute cetățenilor atribuțiile și limitele la care pot recurge polițiștii în aplicarea legii, dar și drepturile de care se bucură persoanele asupra cărora se aplică astfel de măsuri. Am mai spus și o repet: nu suntem de acord şi nu vom accepta noi măsuri represive împotriva omului! Doamna ministru Carmen Dan, a înţeles că activitatea preventivă trebuie să primeze atât din punct de vedere legislativ, cât şi din punct de vedere al aplicării ei. Venind din acest sistem, am observat că intenţiile doamnei ministru sunt foarte bune şi o voi sprijini în toate proiectele propuse pentru viitor”.
Deputatul Eugen Neaţă este parlamentarul care a reuşit într-un an de mandat să-i facă mândri pe cei care l-au votat. Ne reprezintă județul cu cinste şi onoare în Parlamentul României şi este unul dintre cei mai buni și activi parlamentari.

Traian Guminski