Ministrul Carmen Dan și-a asumat propunerile deputatului Eugen Neață

Rareori parlamentarii din arcul guvernamental se opun unor proiecte legislative inițiate de ministere. Recent, Ministrul Afacerilor Interne a dorit să-i fie aprobat un proiect de lege pentru modificarea ordinii și siguranței publice. Mai mulți parlamentari, printre care și deputatul vâlcean Eugen Neață, nu au fost de acord cu toate prevederile din acest proiect și au susținut că el trebuie modificat în sensul de a pune pe primul loc prevenția și nu sancțiunile.

Grupul Parlamentar PSD l-a desemnat pe deputatul Eugen Neață drept președinte al grupului de lucru pe acest proiect. Eugen Neață a purtat discuții cu membrii grupului de lucru, cu specialiști în domeniu și a elaborat un material pe care l-a înaintat spre analiză Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul propus a fost apreciat de minister și ca urmare a fost invitat de către doamna ministru la o ultimă ședință de consultări pe acest proiect.
La întâlnirea de marți, 19 decembrie, a participat doamna ministru Carmen Dan, secretari de stat, șeful Poliției Române și specialiști din cadrul ministerului.

“Întreaga mea carieră a fost desfășurată în acest domeniu de activitate şi cunosc problemele ce trebuie corectate. Din acest motiv, am conceput un proiect de lege care vine să consolideze capacitățiile operationale și autoritatea structurilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Apreciez deschiderea și intențiile bune ale doamnei ministru pentru elaborarea acestui proiect și preocuparea manifestată în vederea corectării problemelor identificate în activitatea personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Sunt convins că împreună putem realiza lucruri bune pentru oameni, dar și pentru cei aflați în slujba legii.
Nu suntem de acord și nu putem accepta noi măsuri represive împotriva omului!
Acesta este semnalul pe care îl transmitem cu toții în proiectul de lege, ce va fi înaintat Parlamentului spre dezbatere în perioada următoare.
Mulțumesc colegilor mei deputați Radu Nicolae Sebastian, Niță Nicu, Cocoș Vasile, Bejinariu Eugen, Rădulescu Cătălin, Zamfira Cătălin, Vrăjitoru Sorin și Dumitrache Cristina, membri ai grupului de lucru, pentru sprijin și colaborare!
Pe doamna ministru Carmen Daniela Dan o asigur de tot sprijinul meu și o felicit pentru că a înțeles nevoia corectării într-un mod clar și explicit a acestui proiect!”, a declarat deputatul Eugen Neață.

Traian Guminski